Reci zbogom dlačicama

Krema za depilaciju odličan je saveznik u borbi s dlačicama

Zaboravi na britvice i isprobaj kremu za depilaciju, a ovi trikovi pomoći će ti da danima uživaš u glatkoj koži

pexels-burst-545015.jpg
Foto: Pexels

Ljeto je došlo, a s njime i muke oko depilacije dlačica na nogama, rukama i preponama. Ako i ti ne podnosiš depilaciju britvicom te tražiš efektni način kako se što lakše riješiti dlačica, nastavi čitati.

Image

4 stvari koje trebaš znati prije nego što se počneš depilirati 'tamo dolje'

Krema za depilaciju bila je revolucionarni proizvod kada se prvi put pojavila na tržištu, no jesi li znala da su razne pomade za depilaciju koristili još i stari Grci? Nekadašnje kreme za depilaciju bile su jednako efektivne kao i današnje, no znatno su više isušivale kožu i uzrokovale razne upale i crvenila.

Danas su kreme za depilaciju poprilično nježne za kožu i uz pravilnu uporabu rješavaju se dlačica u samo 10 minuta. Više nemaju niti karakteristični loš miris zbog kojeg su mnogima bile odbojne. Glavni sastojak modernih krema za uklanjanje dlačica su tioglikolna i tiomliječna kiselina koje hidroliziraju kemijske veze u dlakama i tako ih čine mekšima.

Iako su upute za korištenje kreme za depilaciju vrlo jednostavne, postoji nekoliko trikova kako ih učiniti posebno efektivnima. Najprije je važno da kremu nanosiš na suhu kožu kako bi bila što agresivnija prema dlačicama. Također je važno da naneseš dovoljno obilan sloj kreme i prekriješ cijeli željeni dio kože.

Na pakiranju za svaku depilacijsku kremu piše vrijeme djelovanja koje nikako ne bi trebala prekoračiti jer bi u protivnom mogla uzrokovati iritaciju. Jednom kada je vrijeme djelovanja gotovo, dlačice možeš ukloniti špatulicom koja dolazi u pakiranju s kremom, no postoji i efikasniji način - rukavica za piling kože. Takve rukavice nisu previše oštre da bi oštetile kožu, ali su odličan način kako ukloniti dlačice i na najnepristupačnijim mjestima.

Osim što će ukloniti dlačice, takve rukavice uklonit će i mrtve stanice kože koje bi mogle uzrokovati upalu na osjetljivoj koži. Nakon što si željeni dio istrljala rukavicom, dobro ga operi mlakom vodom i sapunom te posuši ručnikom. Kako kreme za uklanjanje dlačica ipak blago isušuju kožu, svakako ju nahrani hidratantnim mlijekom za tijelo.

Jednom kada se mlijeko upije, tvoja koža je ponovno meka, glatka i bez dlačica. Takav efekt trajat će nešto duže nego s britvicom jer dlačice koje rastu nisu oštre nego im je vrh zaobljen i mekši. Sve to čini kremu za depilaciju jednim od najefektivnijih načina uklanjanja dlačica koji svakako trebaš isprobati ovo ljeto.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.