Modni trendovi

Izbijeljene obrve: Vraća li se to trend devedesetih?

Kako su se devedesete potpuno vratile u modni svijet tako i obrve sve više poprimaju oblike iz tog desetljeća.

profimedia-0637701356.jpg
Foto: Profimedia.hr

Zahvaljujući TikToku, njegovim bezbrojnim tutorijalima, i želji za brzom promjenom fizičkog u proteklo vrijeme pojavilo se puno trendova koji su vezani za obrve. Osim toga proteklo desetljeće vlada i potpuna opsesija obrvama - jedino je važno da budu što izraženije. No iako smo pomislili da će tako ostati još neko vrijeme ipak se na društvenim mrežama pojavilo još nekoliko zanimljivih trendova koje su najpoznatije dame u svijetu već počele slijediti.

Kako su se devedesete potpuno vratile u modni svijet tako i obrve sve više poprimaju oblike iz tog desetljeća. Tanke i izblijedjele obrve su najveći trendovi tog modnog perioda. Kim Kardashian posljednja je slavna osoba koja je isprobala trend izbijeljenih obrva, a izgledala je potpuno neprepoznatljivo naslovnici magazina. Kardashian je na naslovnici rujanskog izdanja magazina Interview pod naslovom "American Dream" odlučila napraviti potpuni iskorak. Na glavnoj fotografiji sa snimanja, Kardashian ima svijetle obrve, a njezina platinasta kosa raspuštena je u stilu 70-ih. Nosi traper jaknu i spuštene traperice kako bi pokazala svoju slavnu stražnjicu - baš onu kakvu smo vidjeli na velikom broju naslovnica časopisa i na fotografijama.

No da ovo nije samo make-up za naslovnice magazina moglo sve vidjeti i na modnim pistama gdje je već predstavljen ovaj trend kao jedan od posebnih za ovu godinu. Svi modni časopisi su ih stavili na važne popise, ali i vizažisti naglašavaju kako se ne radi samo o nostalgiji nego o nečemu što će trajati. "Izbijeljene obrve su posveta kasnim 90-ima. Tada su bile super popularne pa svi znakovi upućuju na to da će ponovno biti super popularne i ove godine", izjavio je Joey Healy za Allure.

Za posebne prilike

Obrve su toliko posvijetljene da postaju gotovo nevidljive i rezultati su zapravo jako iznenađujući jer gotovo potpuno promjene lice. No zbog toga se ovakav način šminkanja obrva uglavnom koristi u posebnim prilikama, a rijetko je dio svakodnevnog izgleda. Izbijeljene obrve nisu nužno za svakoga jer obrve naglašavaju crte lica. Bez njih lice može izgledati neuravnoteženo. Zbog toga je, uz ovakve obrve, potrebno savršeno nanijeti make-up kako bi lice izgledalo upečatljivo i lijepo. Također je važno imati na umu da će rezultat biti različit jer puno toga ovisi i tenu. Kod žena s plavom kosom i blijedom kožom izgledat će prirodnije, a kod žena s tamnijem obrvama i tenom može izgledati kao snažan kontrast te može biti fantastičan odabir za večernji izlazak.

Ovakva promjena na je velika za svaku ženu, ipak se radi o obrvama, ali može uz različite kombinacije s make-upom izgledati jako posebno. U nastavku pogledaj neke zanimljive lookove.

Nježan look

Kod svjetlijih žena izblijedile obrve će izgledati vrlo prirodno i mogu se samo naglasiti trepavice.

Dramatičnost za večernji izlazak

Za večernji izgled šminka treba biti dramatičnija, a maskara može biti u ljubičastoj boji.

Pastelne boje

Žene koje ne vole jarke boje uživat će u pastelnim bojama, a dovoljno će istaknuti oči.

Naglašene oči i usne

Ovo je pravi primer looka za večernji izlazak - dramatično i posebno.

Neutralni tonovi

Uz jednostavnu šminku moguće je lijepo uokviriti lice i naglasiti sve crte lica, a izbijeljene obrve će također izgledati zanimljivo.