Istražile smo kako se riješiti neželjenih linija od sunčanja za jednoličan preplanuli ten

Provela si cijeli dan na suncu u majici kratkih rukava i omiljenim sandalama i sada pomalo nalikuješ na zebru? Otkrij kako riješiti ovaj problem u par jednostavnih koraka

Istražile smo kako se riješiti neželjenih linija od sunčanja za jednoličan preplanuli ten

Svima nam se nekada dogodilo da dobijemo pomalo nezgodne linije od sunčanja. Bilo da je to od majice, haljine ili čak sandala, bijele crte na preplanuloj koži znaju izgledati ponekad i smiješno. Svi se dobro sjećamo epizode "Prijatelja" u kojoj je Ross izgledao urnebesno nakon nezgode s tamnjenjem. Zato smo pronašle načine kako ih se efikasno riješiti.

Image

Do meke i njegovane kože sa samo nekoliko sastojaka: Isprobaj ove prirodne pilinge koji će obnoviti i nahraniti kožu


Dok linije koje su ostale od kupaćeg kostima nekada znaju biti lijepe, preplanule ruke i bijela ramena rijetko tko želi. Najlakše rješenje bi bilo da se linija od sunčanja riješiš prirodno na suncu, no pretjerano izlaganje suncu već preplanule kože dodatan je rizik za tvoje zdravlje. Evo što možeš napraviti umjesto toga.

Dobar piling za početak

Najbolje što možeš učiniti za svoju kožu tijekom ljetnih mjeseci je piling. Piling će spriječiti da se tvoja koža peruta, a ako ćeš kasnije nanositi sredstvo za samotamnjenje, stvorit će odličnu podlogu i spriječiti nastanak novih mrlja. Piling na bazi ulja i šećera odličan je način da svoju kožu istovremeno očistiš od mrtvih stanica i njeguješ uljima. Posebnu pažnju obrati na područja na kojima ten prelazi iz preplanulog u svjetliji. Što više trljaš kožu, više ćeš se riješiti oštre linije. No nemoj pretjerati kako ne bi nadražila kožu.


Ako koža nije izgorjela, probaj s mješavinom limuna i ulja

Limun će vrlo efektivno posvijetliti već potamnjelu kožu i istovremeno ju hraniti vitaminom C, dok će ju med njegovati i hidratizirati. Jednostavno pomiješaj sok jednog limuna i žlicu meda i iskoristi ju prije tuširanja. Ovaj korak preskoči ako je koža jako crvena i iritirana

Ako je koža jako izgorjela, uloži u kvalitetan gel s aloe verom

Aloe vera najbolji je spas za izgorjelu kožu. Istovremeno ju njeguje i hidratizira, a tebi pruža osjećaj hlađenja koji ti je potreban. Često je preplanula koža puno tamnija dok je iritirana. Ako iritaciju ublažiš aloe verom, smanjit će se i kontrast između svijetle i tamne kože.


Ispravi pogrešku kremom za samotamnjenje

Ako želiš nositi odjeću koja otkriva tvoja ramena ili drugi dio kože koji nije potamnio, jednostavno na njega nanesi lagani losion za samotamnjenje. Pazi da prijelaz između potamnjele i svijetle kože dobro stopiš kako ne bi dobila novu liniju. Prije nanošenja sredstva za samotamnjenje vrlo je važno da ne preskočiš piling i hidrataciju kože jer ćeš u protivnom stvoriti još više mrlja na koži. 

Proizvodi za samotamnjenje neće trajno riješiti problem zato bi bilo dobro da postupno počneš izlagati suncu dijelove kože koji nisu potamnjeli. Pripazi samo da i dalje koristiš kremu za zaštitu od sunca i ne izlažeš se direktnom suncu u periodu između 10 i 16 sati