Isprobala sam L'Orealovu renovaciju koja će biti spas za ljetne mjesece i oštećenu kosu

Nakon 15 godina istraživanja L'Oreal je predstavio novo izdanje Pro fiber linije koja će postati najdraži proizvod onima sa suhom i krhkom te oštećenom kosom

Isprobala sam L'Orealovu renovaciju koja će biti spas za ljetne mjesece i oštećenu kosu

Ispucali vrhovi i lomljiva kosa moja su noćna mora, a jedino rješenje uvijek se čini šišanje. No, L'Oreal akademija jučer je predstavila nove inovativne formule Pro Fiber proizvoda koja je obogaćena s dva ključna sastojka – aminosilanom i kationskim polimerom koji djeluju iznutra i izvana. 

"Kad klijentica dođe u salon, sanja o kosi koju je imala prije farbanja, peglanja i tretiranja“, objasnila je stručnjakinja Karolina Krupnicki. Tajna leži u molekuli APTYL100 koja "trenutno rekonstruira oštećenu kosu i imamo osjećaj kao da je kosa upravo ošišana“, dodala je.  Što je kosa oštećenija, djelovanje molekule je dugotrajnije i učinkovitije, a aktivira se svakim šamponiranjem za razliku od drugih proizvoda. 


Budući da sam i ja jedna od onih koja zazire od škara i šišanja kose i baš uvijek mislim da je frizerka pretjerala barem za centimetar, odlučila sam na licu mjesta isprobati novu tehnologiju i uvjeriti se u sve nabrojano. 

Započeli smo pranjem kose s Pro Fiber Re-create šamponom. Odmah me 'kupio' miris koji me pratio i ostatak dana. 

shimmer fallback


Uslijedila je maska za kosu od koje sam imala najviše očekivanja. Maska bi trebala obnoviti kosu i učiniti ju podatnijom i gušćom. 


shimmer fallback

Pro Fiber linija na mojoj se kosi dokazala kao savršeno rješenje za kućni tretman kao iz salona. Kosa je pod rukom bila glatka, punija i sjajila se, a vrhovi se čine zaglađeni. 

shimmer fallback

Pro Fiber linija zato će sigurno biti u mojoj kupaonici. No, ljeto nam je pokucalo na vrata, pa me zanimalo još mogu zaštiti svoju kosu od utjecaja sunca i mora koji je mogu isušiti.

O tome sam porazgovarala s profesionalnom frizerkom Sanjom Penavom, vlasnicom salona Sophie

shimmer fallback

1.Kako zaštiti kosu ljeti po suhim i sunčanim danima? 

Kosa tijekom ljeta je suha i dehidrirana. Postoje preparati koji u sebi sadrže sve komponente za hidratizaciju takve kose. Uvijek je dobro koristiti jaču zaštitu. Kad je kosa izložena direktnom suncu, bitno je staviti sprej za zaštitu sa SPF-om, ali kasnije je bitno oprati kosu od tih proizvoda jer su oni često masni. Nakon pranja uvijek staviti masku za hranjenje kose.

2.Možemo li koristiti neke prirodne preparate iz vlastite kuhinje?

Možemo, puno ljudi koristi bademovo ulje ili maslinovo ulje. Međutim, 90 posto žena danas ima farbanu i tretiranu kosu kojoj to nikad nije dovoljno. Sad  postoje sva ta prirodna ulja koja su samo poboljšana uz pomoć tehnologije. Kad je kosa jako tretirana uvijek joj je potrebno nešto jače. 

3.Na što moraju paziti djevojke sa suhom, a na što one s masnom kosom? 

Najčešća greška žena koje imaju masnu kosu je kad rade sve kako bi isušile kosu. Postoji razlika između masnog vlasišta i masne kose. Ako je vlasište masno, kosa svejedno može biti suha i krhka – to je velika greška. Treba znati svoj tip kose i vlasišta. Jako je bitno za ljude s masnom kosom da se koriste što laganiji proizvodi za svakodnevno korištenje. Osobe sa suhom kosom trebale bi koristiti proizvode koji dubinski hrane kosu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.