Prave ljetne muke

Riješi se dosadne iritacije bedara uz ovih nekoliko trikova

Problem iritiranih bedara koji se javlja s ljetnim vrućinama napokon možeš izbjeći

jornada-produtora-5ugfmK6ZvpQ-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Kada razmišljamo o ljetu obično su nam u mislima pojmovi poput zabave, koktela, lepršavih haljina, plaža i sunce, no žene koje imaju nešto veća bedra odmah pomisle na jednu stvar - iritacija bedara. Ova iritantna pojava može ti potpuno uništiti lijepi ljetni dan, a kako bi ti pomogle da ju spriječiš pronašle smo nekoliko super trikova.

Image
Povratak u '80-e!

'Biciklističke' su opet IN, a ovo je naš izbor kratkih tajica

Iritacija bedara, poznata kao 'chafing' ili 'chub rub' nešto je s čime se svaka žena bujnih bedara susreće s prvim danima ljeta. Sigurno si do sada već iskusila ovaj neugodan osjećaj kada si obukla lepršavu haljinu ili suknju i krenula u šetnju. U kombinaciji sa znojem i kremama za njegu tijela iritacija se još više povećava, a u ekstremnim slučajevima možeš završiti s ozbiljnom infekcijom.

Do sada je jedino rješenje bilo da haljine i suknje zamijeniš hlačama, no tko još želi provesti cijelo ljeto u trapericama i spremiti u ormar sve te lijepe haljine i suknje? Na našu sreću, postoji nekoliko jednostavnih rješenja koje će ti pomoći riješiti ovaj naporni problem i napokon neometano uživati u ljetnoj zabavi.

Ako si već iziritirala svoja bedra, dobra je ideja da ih prvo njeguješ hidratantnim kremama dok upala ne prođe i za to vrijeme ne nosiš odjeću u kojoj se bedra dodiruju. Jednom kada su tvoja bedra kao nova, isprobaj neki od trikova u nastavku.

Dezodorans na - bedrima?

Razlog zašto se iritacija bedara pojačava u ljetnim mjesecima je zato što se više znojimo. Kada su nam noge suhe jednostavno će kliziti jedna o drugu i neće izazvati iritaciju, no kada dodamo koju kap znoja dobijemo recept za bolnu katastrofu. Odličan trik je upotrijebiti isti dezodorans koji koristiš i za pazuhe, pogotovo one koji njeguju kožu. Dezodorans nanesi na područje bedara na kojima se dodiruju i pričekaj da se upije. Kako bi cijeli dan štitila svoja bedra, savjetujemo da dezodorans poneseš sa sobom i s vremena na vrijeme ga ponovno naneseš.

Puder za bebe

Puder za bebe odličan je proizvod koji će spasiti tvoja bedra u trenu. Prije nego što napustiš dom na bedra nanesi obilni sloj pudera za bebe ili talka u prahu tako da na nogama bude vidljiv trag. Kako ćeš znojenjem polako ukloniti puder s bedara, također je dobra ideja da ga nosiš sa sobom gdje god krenula kako bi ga po potrebi lako nanijela .

Lubriciraj bedra

Drugi pristup ovom problemu je smanjiti trenje kože podmazivanjem, a ne isušivanjem. Vazelin ili baby ulje odličan su izbor jer se ne upijaju brzo u kožu nego se zadržavaju na površini i tako smanjuju trenje bedara. Osim što će smanjiti trene, dodatno će njegovati tvoju kožu i zadržati prirodnu vlagu u njoj.

Kratke hlačice

Ako nosiš dugu suknju ili haljinu najudobniji trik je da ispod nje obučeš uske kratke hlačice. Tako ćeš u potpunosti ukloniti dodirivanje bedara, a isto tako nećeš morati brinuti o ponovnom nanošenju navedenih proizvoda tijekom dana. Osim uskih kratkih hlačica postoje i najlonske hlačice u boji kože koje će biti potpuno nevidljive ispod odjeće, a istovremeno dodatno oblikovati tvoje tijelo.

Naljepnice za bedra

Kratke hlačice možeš zamijeniti naljepnicama koje su posebno napravljene baš kako bi izbjegle iritaciju bedara. Prije nego ih nalijepiš kožu dobro očisti od bilo kakvih krema i losiona te pričekaj da se osuši. Kako bi olakšala skidanje, naljepnicu namoči uljem i zatim odlijepi, u protivnom bi mogla dodatno oštetiti kožu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.