Od baby pa sve do kobalt nijansi

U tonovima mora: Plave manikure kojima prizivamo ljeto

Jedva čekamo odlazak na godišnji odmor i uživanje u plavetnilu Jadrana, a do tada ćemo dašak morske vibre unijeti u svakodnevicu putem stylish plavih manikura

anna-kumpan-3J5K-Jb6GRM-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Nakon što smo ovog proljeća na noktima furale žute nijanse, uzorke tratinčica i trešnjica te se poigravale s duginim bojama lakova za nokte, došlo je vrijeme i za stilski zaokret prema ljetu. Kako su temperature svakog dana sve više, a i lipanj nam se sve više bliži, tako nam misli počinju zaokupljati planovi u vezi godišnjeg odmora, ljetovanja i kupanja u prekrasnom moru. Mnogi jedva čekaju trenutak kada će se po prvi puta ove godine "bućnuti" u Jadranu, a dok čekamo taj sretni čas pronašle smo u morskom plavetnilu beauty inspiraciju kojom si možemo uljepšati svaki dan.

Naime, plave manikure i nokti nikada nisu bili popularniji, a ni primamljiviji. Od raskošnih kraljevsko plavih i kobalt nijansi, pa sve do nježnih pastelnih tonova - svijet plavih manikura u cijelom spektru morskih boja nikada nije bio bogatiji i raznovrsniji.

Image
Osunčani nokti

Malo sunca na noktima: Žute manikure nikad nisu izgledale bolje

Kako do odlaska na more odbrojavamo sitno, mislimo da je ovo idealan način da u svaki svoj outfit i styling unesemo dašak morskog plavetnila. Kako bismo te uvjerile da su plave manikure apsolutno prekrasne, izdvojile smo u nastavku inspirativne lookove s Instagrama, a koji dokazuju kako se istovremeno radi o jako elegantnim i profinjenim, ali i edgy manikurama koje će privlačiti pažnju na tvoje ruke.

Tamnoplave manikure

Tamnoplava boja ima mnoge podvarijanti - od kobalt do kraljevski plave, pa sve do mornarski, gotovo crno-plave nijanse. Ovakve manikure djeluju moćno i nose ih samouvjerene žene, a na ljeto će se i jako lijepo slagati s preplanulom puti. Uz dodatak zlatnih čestica ili pak glitter, šljokičastog efekta, ovakve tamnoplave manikure podsjećaju i na morske dubine i na noćno nebo, pa su savršen odabir za sve dame koje vole prirodu. Seksi i upečatljive, tamnoplave manikure istovremeno su zavodljive, ali i elegantne.

Pastelni tonovi

Pastelni lakovi za nokte najpopularniji su tijekom proljeća, no ako ti voliš baby plavu boju možeš je nositi na noktima i tijekom ljeta. Divne, nježne nijanse u boji sunčanog neba unose dašak vedrine i svježine u svaki look, a trenutno su na društvenim mrežama osobito popularne varijacije ovakvih manikura izvedenih u french stilu. S dodatkom slatkih detalja, uzoraka ili grafičkih šara, nema šanse da tvoji baby blue nokti prođu nezapaženo.

Igra nijansi i uzoraka

Za kraj, tu su i manikure koje apsolutno slave raskoš plavih nijansi. Od mramornog efekta na noktima, pa sve do kombiniranja više tonova plave na više noktiju jedne ruke, opcije poigravanja s plavim bojama je mnogo. Ovakve manikure djeluju senzualno i vrlo su efektne, a sigurne smo da ćeš pomisliti na morske valove svaki put kad na njih baciš pogled. Za ovakav look trebala bi se u svakom slučaju uputiti u kozmetički salon, jer decentno prelijevanje nijansi boja nije lako postići kod kuće već će ti trebati pomoć profesionalaca.