Uvjeri se sama

Najljepša jesenska manikura je ona u tonovima tople karamele

Rijetko koja boja tako savršeno dočarava jesenski kolorit kao što je to slučaj s raskošnom, toplom nijansom karamele, odnosno topljenog šećera. Danas ti donosimo inspiraciju s Instagrama za manikure u ovoj boji, a koje su savršen odabir za jesen.

BeFunky-collage (1).jpg
Foto: Unsplash

Kao što znamo, karamel je tamno smeđa smjesa šećera dobivena taljenjem šećera, a rabi se u slastičarstvu. Pri temperaturama od 160°C do 170°C molekule se šećera premještaju te iz njih nastaje nova tvar vrlo upečatljivoga mirisa i okusa. Pretvorba šećera u karamel zove se karamelizacija, a osim što nas ovaj proces fascinira jer u njemu nastaje jedna od najfinijih supstanci koje smo ikada okusili - oduševljava nas i boja same karamele.

Image
High street komadi

Smeđe Mango i Zara torbe - ljepotice u koje smo se zaljubile

Naime, ova topla smeđa nijansa savršen je dodatak jesenskom koloritu koji obiluje svim tonovima narančaste, crvenkaste i žute boje. Profinjena i elegantna, a opet senzualna, boja karamele iz kulinarstva je prešla u fashion i beauty svijet, a posebno lijepo ove godine izgleda na noktima.

Osim pumpkin spice nijanse narančaste boje za nokte koja je prošle godine bila hit, a i ove je vrlo tražena, u nail salonima diljem svijeta sada se nosi i karamela look na noktima. Izdvojile smo za tebe neke od inspirativnih fotki s Instagrama koje pokazuju zašto se radi o iznimno lijepoj jesenskoj manikuri. Možda se i ti inspiriraš za kupnju novog laka za nokte?

Cozy jednostavnost

Ponekad je jednostavnost najefektniji look. Manikure koje su jednostavne, mat ili sjajne, a dolaze u jednoj boji mogu biti jednako lijepe kao i one s mnogo detalja, printeva ili s kombinacijom boja. Ako si ti jedna od nail minimalistica te želiš lijepu, urednu, a opet jesenski toplu manikuru - boja karamele izvrstan je izbor za tebe. Izgleda vrlo damski, decentno, a opet stylish.

Kombinacije tonova

Posljednjih se sezona u svijetu nail arta iskristalizirao trend manikura na kojima je svaki nokat druge nijanse slične boje. Taj stil nije zaobišao ni manikure u tonu karamele, pa ti donosimo i tri lijepa looka koja zorno pokazuju u čemu leži šarm ovako uređenih noktiju.

Printevi i šare

Za one željne eksperimentiranja tu su naravno i opcije koje uključuju razne printeve, poigravanje šarama i šljokicama, ali i kombinacijama raznih tonova karamele. Žene koje vole hrabre, upečatljive nokte zaljubit će se u manikure ovog tipa kojima je glavna tema nijansa karamele, ali na "začinjeni", obogaćeni način s mnogo drugih detalja.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.