Imaš kratku kosu? Evo nekoliko savjeta kako ju ošišati kod kuće

Šišanje kratke kose može biti teško i komplicirano, ali uz ovih nekoliko savjeta to ćeš lako savladati

Imaš kratku kosu? Evo nekoliko savjeta kako ju ošišati kod kuće

Mnogo je razloga zbog kojih ljudi briju i šišaju svoju kosu od kada su krenule preporuke za ostanak kod kuće i socijalno distanciranje zbog situacije s koronavirusom. Neke su takve frizure potaknute dosadom, druge su se rodile zbog praktičnosti, a kada ne možemo posjetiti frizerske salone kako bismo dobili profesionalnu frizuru, izgleda kao da nam je jedina opcija obrijati kosu.

Iskušenje može biti posebno snažno za one s kraćom kosom. Za one s duljom kosom, ideja o šišanju kod kuće može se činiti manje zastrašujućom jer i mala greška škarama manje će se primijetiti na dugoj nego na kratkoj kosi.

Image

Preuzmi inicijativu: Sve što trebaš znati prije nego se odlučiš na šišanje kod kuće


Ne moraš odmah rezati ili brijati svoju kosu, ali ako ti je lakše održavati ju kada je kratka i ipak ju želiš malo skratiti, to možeš učiniti i kod kuće, uz neke od savjeta koji su ti potrebni kako bi bila što uspješnija u svom podvigu.

1. Koristi odgovarajući pribor

Prije nego što uopće pomisliš na to da sama ošišaš svoju kosu, bit će ti potreban aparat za brijanje kratke kose, kao i odgovarajuće škare za rezanje kose. Naravno, pritom nećeš koristiti kuhinjske škare ili one s kojima režeš papir. Ključno je upotrijebiti pravi par škara, a najbolje ćeš pronaći u ljekarni ili u supermarketu. 


Odlučiš se samo za brijanje kose, najbolje je da na svoj aparat za brijanje staviš najveći nastavak koji dolazi u setu i kosu briješ u smjeru prema dolje, završavajući na vratu. Nije loše ni investirati u bežični trimer za bradu kako bi njima skratila rubove kose oko ušiju i vrata.

2. Zamoli cimera ili partnera da ti pomogne

Šišanje vlastite kose uvijek predstavlja izazov i zato brojni frizeri to ne preporučuju. Međutim, ako ti netko od ukućana može pomoći, bit će ti puno lakše. Zamoli ih da nekoliko puta prijeđu isto područje kako bi osigurali što čistiji rez.


Ako pak nemaš nekoga tko bi ti mogao pomoći, ošišaj se uz pomoć dva ogledala, ili, ako nemaš drugo ogledalo, upali pametni telefon i koristi selfie kameru. Svoj pametni telefon koristi kao ogledalo kada šišaš stražnju stranu glave ispred ogledala u kupaonici.

3. Strpljenje je ključ

Zapamti da uistinu nema potrebe žuriti s tim postupkom. Uzmi si vremena koliko god ti je potrebno - ionako si većinu vremena zatvorena u kući i ne moraš se žuriti kako ne bi zakasnila na bus ili nešto drugo. Na kraju krajeva, čak ni ne moraš šišati kosu. Trenutno smo svi u istoj situaciji i nitko te neće osuditi ako ti kosa izgleda pomalo neuredno. 


Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.