Imaš celulit ili strije? Opusti se i uživaj. Ove dame ponosno pokazuju nesavršenosti i prava su inspiracija

Svako tijelo je 'beach ready' ako se tako osjećaš. Odbaci predrasude i uživaju u svakom trenutku ljeta

Imaš celulit ili strije? Opusti se i uživaj. Ove dame ponosno pokazuju nesavršenosti i prava su inspiracija

Čini se kao da nam se ove godine ljeto iznimno brzo prišuljalo. Kao da smo još jučer šetale sivim ulicama u omiljenom kaputu i čizmama, a sada već isprobavamo kupaće kostime za plažu. Ako još nisi potpuno spremna skinuti se u bikini, ne brini, nisi jedina.

Image

Ambasadorice prirodnosti: Ove se slavne dame ne srame svog celulita i strija već ih ponosno nose


Društvo nama ženama već stoljećima nameće standarde ne samo kako da se ponašamo, nego i kako naše tijelo treba izgledati. Najveći apsurd svega je to što se 'idealno' tijelo razlikuje ne samo s vremenima, nego i u različitim kulturama svijeta. Nekada su mršave djevojke smatrane neprivlačnima, dok su danas ideal ljepote u mnogim dijelovima svijeta. Žene s oblinama kroz povijest su se slavile kao simbol plodnosti i zdravlja, a danas često možemo vidjeti kako primaju ružne komentare na račun izgleda. Što god učinile sa svojim tijelom, nikada nećemo moći zadovoljiti svaki trend.


Vrijeme je da žene prestanemo osuđivati prema izgledu njihova tijela. Dovoljno smo napredovali kao civilizacija da možemo shvatiti kako je svatko od nas jedinstven na svoj način i da svi imamo jednako pravo biti sretni, veseli i zadovoljni sobom. Širina našeg struka ili veličina grudi ne smije nas određivati kao osobu, a toga su svjesne i ove inspirativne žene koje žele da se njihova poruka čuje jasno i glasno. 

I same smo se često osjećale kao da nismo dovoljno zgodne za plažu i kako nam je neugodno pokazati svoje strije, celulit ili trbuščić pred drugima. Ako te i dalje muče takve misli, vrijeme je da potpuno promijeniš način razmišljanja. Pokušaj na to gledati ovako: Zašto bi netko tko je prema standardima društva smatran zgodnim imao privilegiju uživanja u plaži i ljetu, a ti ne? Što je to što tu osobu čini boljom da se ima pravo bezbrižno šetati uz more, dok se ti iz hlada predomišljaš hoćeš li se skinuti u bikini? 


Odgovor je jasan – takva privilegija ne bi trebala postojati. No jedini način kako da se takvih misli riješiš je da aktivno odlučiš uživati u sebi i svom tijelu. Ono se svakodnevno nosi s izazovima koje pred njega stavljaš, hrani te i njeguje. Biti zahvalna svome tijelu i voljeti ga onakvog kakvo je najljepša je stvar koju možeš napraviti za sebe

Pronašle smo nekoliko Instagram profila žena koje su naučile upravo to i sada žele pomoći i nama da zavolimo sebe i odbacimo ograničenja koje nam je društvo nametnulo.  

Chessie King


Kada bi se veselje i ljubav prema životu moglo personificirati, onda bi to bila Chessie. Naša virtualna starija sestra i najbolja prijateljica, kako sama sebe opisuje, tu je da te svakodnevno podsjeti na jednu stvar - uživaj u životu i svom tijelu kakvo god ono bilo. Chessie želi da sve prigrlimo svoj trbuh i slavimo svoje rupice celulita na bedrima jer sve je to ono što nas čini ljudima. Pokazat će ti kako zdravo tijelo ne mora biti savršeno proporcionalno poput mramorne skulpture. Zapratiš li ju na Instagramu zagarantirana ti je dnevna doza smijeha. Nedavno je i objavila knjigu "Budi svoja najbolja prijateljica" u kojoj otkriva sve necenzurirane tajne ženskog tijela. 

Alex Light


Realna koliko god ide, Alex Light žustro se bori protiv kompanija koje na društvenim mrežama promoviraju jeftine trikove za mršavljenje i stvaraju nerealne standarde kojima teže žene diljem svijeta. Njezina misija je jednostavna - pokazati nam svima da je svako žensko tijelo prekrasno kakvo je. Alex se i sama nekada borila s poremećajima u prehrani izazvanim nerealnim standardima modela u časopisima i fotošopiranim fotkama na internetu. Danas je i sama ambasador za promicanje zdravijeg odnosa prema vlastitom tijelu i želi svima nama, a posebno mlađim naraštajima približiti sliku realnih ženskih tijela koja nisu retuširana i oblikovana po volji društva. 

Megan Jayne Crabbe


Megan Jayne Crabbe jedna je od prvih djevojaka koja je na instagramu pokrenula 'trend' normaliziranja svakog ženskog tijela. Njezina inspirativna priča kako je pobijedila poremećaje u prehrani zbog kojih je danas pozitivna osoba kakvu vidimo obišla je cijeli svijet. Njezina misija je potaknuti žene da uživaju u životu i slave ga bez svakodnevnih kritika prema svome tijelu. 

Iskra LawrencePionirka u borbi za medijski prostor plus size modela svakako je Iskra Lawrence. Njezina želja nije samo potaknuti nas da volimo svoje tijelo, nego da se standardi ljepote u profesionalnom svijetu promijene. Zagovara veći broj plus size modela u svijetu mode, ali i smanjenu uporabu Photoshopa i ostalih sredstava ua retuširanje prirodnih tijela žena. 

Carolina Gurdian


Ne samo da promiće ljubav prema vlastitom tijelu i normalizaciji dlaćica na ženskom tijelu, Carolina je tu i da nam podigne svijet u sve većem problemu narušenog mentalnog zdravlja mladih današnjice. Njezine stvarne fotografije trbuha, neretuširane fotografije strija i videi u kojima pokazuje kako to izgleda anksioznost tijekom ovih teških dana inspirirat će te da prihvatiš činjenicu kako smo svi drugačiji, ali jednako vrijedni.