Retro je in

Frizure inspirirane 60-ima totalni su hit ovog proljeća

Ako si ljubiteljica '60-ih, imamo sjajnu vijest za tebe - u modi su frizure koje su se nosile prije više od pola stoljeća, a proslavile su ih dive tog vremena

profimedia-0658229641.jpg
Foto: Profimedia.hr

Proljeće je vrijeme stvoreno za promjene. Energija koju osjećaš u zraku daje ti poticaj da se pokreneš, učiniš nešto za sebe. Osim što ćeš generalno očistiti svoj životni prostor i osvježiti ga proljetnim detaljima, vjerojatno ćeš kupiti pokoji novi komad garderobe, ništa skupo, tek toliko da se "ponoviš" te posjetiti frizera. Nova frizura i proljeće jednostavno idu ruku pod ruku. Ovo je vrijeme u kojem se šišamo na kratko, odnosno odlučujemo se za radikalnije promjene u izgledu.

Image
'Flicky bob'

Najpopularnija bob frizura ovog proljeća nosi se u vintage stilu

No, ako nisi osoba od velikih rezova i ne voliš promjene, čak ni u proljeće, ti napravi novu frizuru tako da ne odrežeš ni vlas s glave. U nastavku ti donosimo nekoliko frizura inspiriranih '60-im godinama prošlog stoljeća koje se upravo vraćaju u modu. Sjeti se samo kako su u to vrijeme izgledale Brigitte Bardot, Twiggy, Lize Minnelli, Jackie Kennedy...

Bez šišanja, molim!

Ako ne želiš skratiti kosu, niti odrezati šiške, a ipak bi htjela osvježiti frizuru, posegni za okruglom četkom za kosu i osuši uz pomoć nje šiške tako da ih "potjeraš" što dalje od čela, kako je 60-ih radila i slavna prva dama SAD-a, Jackie Kennedy te legendarna Brigitte Bardot. Kako bi frizuru učinila postojanom, koristi pjenu za kosu ili neki drugi proizvod koji ima isti učinak.

Retro bob

Frizura kakvu je ranih '60-ih nosila neprežaljena diva Marilyn Monroe. Kovrčavi kratki bob u plavoj boji bio je njezin zaštitni znak. Na drugoj fotografiji suvremena je verzija iste frizure.

Pixie

Ovu frizuru proslavile su Twiggy, Audrey Hepburn i Liza Minnelli, a od kad se pojavila pa do danas, nije izašla iz mode. Svako vrijeme da joj svoj pečat, no kratka kosa uvijek je popularna.

Šiške

Guste, duge šiške koje uokviruju lice, a kave je prije više od pola stoljeća nosila slavna glumica Brigitte Bardot ponovno su u modi. Imaš li dugu kosu, sveži je u punđicu, rep ili zakači kopčom poput Bardot.

Duga kosa

Glumica Jane Birkin proslavila je frizuru koja je postala omiljena među djevojkama '60-ih i '70-ih godina. Duga, gusta kosa i duge šiške bile su njezin zaštitni znak u to vrijeme. I pogađaš, ova je frizura opet u modi!