Retro je u modi

Hit jeseni: Ako tražiš frizuru koja će tvojoj kosi dati volumen - isprobaj onu u obliku slova U

Kosa ošišana u obliku slova U ponajprije dobiva na volumenu, što je vrlo bitno za one koji imaju tanku i rijetku kosu

pexels-asya-cusima-3097290.jpg
Foto: Pexels

Ako je vrijeme za odlazak u frizerski salon, a nisi spremna na radikalne rezove, a opet s druge strane želiš da svi primijete tvoju novu frizuru, imamo odlično rješenje za tebe.

Odrezat ćeš samo vrhove (kod frizerke koja ima isti pojam o centimetrima kao i ti pa joj jedan ne izgleda kao tri), sačuvati dužinu, a opet imati novu frizuru. Kako? Tako što ćeš zatražiti da ti kosu oblikuje u U-formu.

Image
Hit frizure s kopčom

Povratak 90-ih! Ova jednostavna frizura pristaje svima, a nosit ćemo je i ove jeseni

Nije riječ o nikakvoj novoj formi šišanja, već o retro stilu koji se, poput brojnih drugih, vraća u modu.

"Frizura u obliku slova U vrlo je slična klasičnoj popularnoj frizuri u obliku slova V, jer je kod obje srednji dio kose dulji od bočnih strana. Kod U frizure način na koji kosa pada kada se osuši, daje blago zakrivljeni oblik", objašnjava stilist za kosu Stephen Bullet, za portal Refinery29 dodajući da je upravo zbog toga ovaj oblik savršen za slojevito ošišanu kosu, jer su prijelazi suptilniji i kosa dobiva na volumenu.

Frizura u obliku slova U je zahvalna jer se možeš poigrati dužinom i potpuno je prilagoditi svome licu. "Sprijeda može izgledati kraća, a iza duža. Slojevi će uokviriti lice, dati kosi volumen i spriječiti da izgleda mlohavo. Ovo je savršena frizura za osobe s tankom i rijetkom kosom", dodaje stilist.

Također, frizura u obliku slova U jednako dobrostoji na svim dužinama kose, od ramena pa do dna leđa.