Kosa je važna

Francuskinje proljetos obožavaju ove frizure

Lijepe i neopterećene - tako bismo opisali stil Francuskinja. No one itekako paze na kosu i način na koji je stiliziraju

profimedia-0559159179.jpg
Foto: Profimedia.hr

Od Jane Bikin do Marion Cotillard sve su posebne, a opet sve imaju tu poznatu francusku ležernost i ljepotu. Francuskinje su sinonim za stil, onaj ležeran koji ne bliješti, a opet ga svi prepoznaju u cijelom svijetu. Francuskinje su cool i imaju frizure koje pokušavamo složiti kod kuće uz različite kreme za kosu i uvijače.

Image

Francuskinje uvijek izgledaju sjajno, bez obzira na godine. Saznale smo njihove beauty tajne

No, Francuskinje imaju svoje tajne, a poznati pariški frizer koji stvara te ležerne i mekane linije na kosi opisao je kako ga postižu. "Frizure poput boba, koji je u prošlosti imao stroge geometrijske linije, sada je jako nježan. Francuskinje žele ima valove u kosi. Estetika je boemska, poetična i mekana, a najvažnije je da šišanje ne treba biti jako strogo", objašnjava David Mallett za britanski Vogue.

"Slojevito ošišana izvrsno izgleda na ravnoj, maloj valovitoj i kovrčavoj kosi. Kada klijentica ima šiške, pazimo da rubovi nisu samo odrezani nego da postoji tekstura tako da se šiške prirodno pomiču", kaže dalje ovaj slavni frizer i u nastavku opisuje što Francuskinje nose ovo proljeće.

Potpuno ravna kosa? Više nije u modi

Kako kaže dalje, Francuskinje osjećaju odbojnost prema potpuno ravnoj ispeglanoj kosi i smatraju da tako uređena kosa izgleda "mrtvo". Umjesto toga, vrlo je važno osigurati prirodno kretanje kose, ona će biti "savršeno nesavršena", ležerna, a opet padati baš na pravi način. "Sve žene se pretvaraju da im je svejedno, ali zapravo su provele sate i sate kako bi tako izgledale", dodaje Mallett. “Za Francuskinje je ravna kosa pravi horor, ispeglana, s ravnim središnjim dijelom i sjajnim dijelovima koji počinju od korijena i vode ravno do vrhova kose. To je ono što Francuskinja mrzi!", kaže dalje.

Nježnije prema krajevima i nedefinirano

Umjesto pramenova koji su strogo raspoređeni kroz kosu, Francuskinje radije biraju slobodniji pristup, ali se obavezno prepuštaju rukama stručnjaka. Mallet kaže da vole tamniji korijen, a zatim svjetlije nijanse prema krajevima. "Boja mora biti u više nijansi. Mora biti mekano i nedefinirano. Tamni i svjetliji tonovi kose trebali bi se stopiti. Pretjerano naglašeni pramenovi su veliko 'ne' kod ovih žena", dodaje dalje.

Obožavaju šiške

Od Jeanne Damas do Violette Serrat, sve imaju savršene šiške, zar ne? Mallet kaže da je trik u tome kako su ošišane. "Prilikom rezanja šiški, krajevi moraju biti istanjeni", kaže. Zaboravi na ravno ošišane šiške jer je to jednostavno nešto što Francuskinje izbjegavaju.

Kako napraviti frizuru?

"Mnoge moje klijentice vole imati mekane valove koji će trajati cijeli dan , a ne vole koristiti pegle za ravnanje kose", kaže Mallett. "Još jedan sjajan savjet je korištenje ruku za oblikovanje frizure ili našim lijenim klijenticama savjetujemo odlazak u krevet s mokrom kosom - probudiš se s prirodno 'raščupanom' frizurom", kaže na kraju.

U nastavku pogledaj kako poznata influencerica uređuje kosu na francuski način: