Je t'aime…

Šiške kakve je nosila Jane Birkin i ovog su proljeća pravi hit

Ova slavna glumica i dan danas služi kao velika modna inspiracija, a najbolje kod ove frizure je to što pristaje baš svima

profimedia-0167139422.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Već smo shvatile kako su šiške doživjele veliki povratak ovog proljeća. Jedne od najpopularnijih definitivno su retro šiške, na primjer one kakve je nosila legendarna engleska glumica, pjevačica i manekenka jedinstvene ljepote - Jane Birkin. Osim po njezinim ulogama u art filmovima, pamtimo je po pjesmi Je t'aime… moi non plus koju je otpjevala u duetu sa Sergeom Gainsbourgom 1969. godine.

Birkin je bila i ostala modna ikona, po njoj je nazvana kultna torbica, a ove godine sve želimo frizuru kakvu je nosila legendarna glumica. Birkin, koju smatraju jednom od prvih influencerica, živjela je i u Londonu i u Parizu, a njezin je stil uspješan spoj modnih utjecaja ova dva grada: engleski cool i francuski šik. Njezin zaštitni znak bile su opuštene, ležerne kombinacije - uvijek se činilo kao da se previše dobro zabavlja da bi trošila vrijeme na smišljanje outfita.

Šiške kakve je ona nosila posebne su po tome što nemaju ravnih, oštrih rezova i mekano padaju preko obrva. Ključ je u tome da djeluju pomalo neuredno, kao da si kosu osušila na zraku i samo nehajno kroz nju prošla prstima. Bez puno truda- a tako sexy.

Frizuru s Birkin šiškama najlakše ćeš održavati upotrebom šampona za suho pranje kose jer se kosa na čelu lako i brzo može zamastiti pa svojim šiškama na taj način tijekom dana možeš vratiti svježinu i poletnost.

Trend su prihvatile mnoge Influencerice, među njima i francuski model Louise Follain te pariška 'it' djevojka Mara Lafontan. Zanima te kako nositi Birkin šiške? Evo malo inspiracije s Instagrama:

Zavodnički

Ovakve duže šiške u prvi plan stavljaju tvoje oči, a za posebno zavodnički look najbolje je da dotiču trepavice.

Za sve oblike lica

Birkin šiške pristajat će svima, a ako imaš četvrtasti ili srcoliki oblik lica, najbolje će biti da imaš razdjeljak po sredini.

Razigrano

Najbolje kod ovog tipa retro šiški je što idu savršeno i uz vrlo dugu kosu, bez da djeluju kao da između ostatka kose postoji nagli, neprirodni prijelaz.

Efekt pomlađivanja

Birkin šiške savršeno uokviruju tvoje lice i brišu s njega 10-ak godina.

Dodaj volumena

Uz par poteza s okruglom četkom pri sušenju, Birkin šiške će dobiti na volumenu taman onoliko koliko treba da ne djeluju previše stilizirano.

Razdjeljak na stranu

Za još razigraniji dojam, šiške možeš počešljati u stranu, osobito ako si se odlučila za nešto kraću varijantu frizure inspirirane 60-tima.

Tupi rez

Zbog načina na koji Birkin šiške mekano padaju na tvoje čelo, ova frizura može ujedno biti i slatka - i super sexy.

Birkin i bob

Ove vintage šiške savršeno pristaju uz valovitu kosu, a ona ne mora nužno biti duga kao što ju je nosila sama Birkin čiji je postala zaštitni znak. Birkin šiške savršeno funkcioniraju i uz trendi bob.