Ekološki proizvodi za njegu kože postali su pravi hit u svijetu ljepote, a mi smo izdvojile nekoliko odličnih

Prirodni ekološki proizvodi štitit će ne samo tvoju kožu nego i tvoj jedini dom - Zemlju

Ekološki proizvodi za njegu kože postali su pravi hit u svijetu ljepote, a mi smo izdvojile nekoliko odličnih

Ekološki održiva njega za lice i tijelo postala je beauty imperativ gotovo svake moderne žene. Kako je tehnologija, ali i naša svijest napredovala, tako smo postale sve više znatiželjne oko sastojaka koji se nalaze u našoj kozmetici. Više nam nije dosta da je preparat djelotvoran za našu kožu nego nas zanima odakle proizvodi koje stavljamo na sebe dolaze i kako će utjecati na okoliš

Image

S ovim tutorijalima ćeš i kod kuće moći napraviti pravi tretman za njegu lica


Taj je trend ubrzo prepoznala cijela beauty zajednica koja se polako, ali sigurno, potpuno promijenila. Danas je sasvim uobičajeno vidjeti da je ambalaža u kojoj se proizvod nalazi napravljena od recikliranih materijala ili da sam proizvod nije testiran na životinjama. Upravo su to jedne od glavnih karakteristika ekološki prihvatljive kozmetike za njegu kože. No kao i uvijek, mjesta za napredak još ima, a nadamo se kako će se s vremenom i najveći beauty divovi okrenuti održivoj proizvodnji.

Korištenjem manje sastojaka i onih prirodnog podrijetla uvelike je olakšan proces same proizvodnje kozmetike. Zbog toga danas imamo mnogo malih proizvođača kozmetike za njegu kože koji u cijelom procesu proizvodnje i nabavke sirovina na umu imaju okoliš. Izdvojili smo nekoliko domaćih i stranih brendova prirodne kozmetike koji su nas svojim odnosom prema pojedincu, ali i okolišu, potpuno oduševili. 


Weleda

Tradicija i održivost dvije su temeljne vrijednosti ekološkog branda Weleda. Filozofija kompanije temelji se na zaštiti i poštivanju okoliša uz istovremeno pružanje najkvalitetnijih proizvoda za njegu lica. Weleda je nastala davne 1921. kao farmaceutski laboratorij, a s vremenom je postala jedna od najpoznatijih ekološki održivih kompanija. 

Nikel

Nikel kozmetika domaći je brend prirodne i ekološke kozmetike za njegu kože. Prilikom stvaranja proizvoda koriste tradicionalne farmaceutske recepture i inovativne aktivne komplekse čija je učinkovitost dokazana i dermatološki potvrđena. Nikel kozmetika prepuna je biljnih ceramida, hijalurona, matične mliječi, algi i mnogih drugih korisnih i djelotvornih sastojaka. 

Lush

Lush je svima dobro poznata kompanija koja proizvodi prirodnu i ekološki održivu kozmetiku, no većina nas ju veže samo uz pjenušave kupke i bombe za kupanje. Ponuda proizvoda za njegu lice i tijela zbilja je opsežna, a politika kompanije nalaže stroge standarde kod odabira sirovina. Samo najfiniji sastojci uzgojeni, ubrani i prerađeni na etički način mogu se naći u njihovim kremama i ostalim proizvodima za njegu. Isto je i s pakiranjem proizvoda koje je minimalno i može se u potpunosti reciklirati.

True Botanicals

True Botanicals proizvodi za njegu lica izrađeni su bez sintetičkih mirisa, ne sadrže gluten, nisu testirani na životinjama, prikladni su za vegane i izrađeni su po standardima održive ekološke proizvodnje. Koriste samo najnježnije prirodne sastojke koji tvoju kožu njeguju i hrane. Raspon proizvoda je širok, od njege namijenjene koži s aknama do one prikladne za trudnice. 

Herbivore Botanicals

Ova američka kompanija nudi prirodnu kozmetiku bez sulfata i parabena i to sve u pakiranju koje se može u potpunosti reciklirati. Izbjegavaju koristiti komercijalna punila i fokusiraju se na prirodne sastojke koje pronalaze diljem svijeta. Prekrasno pakiranje, ugodan miris i odlična tekstura ovih proizvoda potaknut će te na pravo uživanje u svakodnevnoj njezi lica. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.