Njega kože

Dermatolozi otkrili: Ovo su jedini proizvodi koje bismo svi trebali uključiti u beauty rutinu

Nekoliko je 'must-have' proizvoda koji su osnova svake dobre beauty rutine i koje bismo svi trebali koristiti svakodnevno

fleur-kaan-w4Dj3MshHQ0-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash

Želimo li imati zdravu i lijepu kožu, trebamo o njoj brinuti na pravilan način. Međutim, u moru svih kozmetičkih proizvoda koji su nam danas dostupni na tržištu, ponekad je uistinu teško i izazovno pronaći one koji će idealno odgovarati potrebama naše kože.

Image
Odlične su za kožu

Sjajne drogerijske kreme za lice za koje korisnice kažu da su poput onih luksuznih

Dermatolozi često ističu kako kod njege kože vrijedi pravilo 'manje je više', što znači da bismo trebali težiti minimalizmu kod kreiranja idealne beauty rutine te na koži koristiti samo one proizvode koji su zaista neophodni.

Prema mišljenju stručnjaka, nekoliko je 'must-have' proizvoda koji su osnova svake dobre beauty rutine i koje bismo svi trebali koristiti bez obzira na tip kože koji imamo.

Foto: Instagram, Promo

Nježni proizvod za čišćenje lica

Svaka dobra rutina njege kože počinje čistim lice. Sredstvo za čišćenje lica ne treba biti skupocjeno, važno je da bude nježno prema koži. Dakle, bez obzira na to imaš li masnu ili pak suhu kožu, izbjegavaj one proizvode koji u sebi sadrže agresivne sastojke. Dermatolozi preporučaju čišćenje kože lica jednom ili dva puta dnevno i pritom je najbolje koristiti nježno sredstvo za umivanje. Ako ti je koža nakon umivanja gruba ili nadražena, to znači je previše trljaš ili pak nisi odabrala pravo sredstvo za čišćenje svoje kože.

Image
Foto: Pexels
Image

La Roche-Posay Toleriane njegujući gel za pranje lica, 130 kn

Image

CeraVe hidratantna emulzija za čišćenje, 63 kn

Anti-age serum

Uz hidratantnu kremu, ono što bi svatko trebao uključiti u svoju beauty rutinu su i serumi za lice. Prema mišljenju dermatologa, najbolji su serumi s retinolom i vitaminom C koji smanjuju vidljivost bora i koži vraćaju zdravi sjaj. Serum s vitaminom C najbolje je koristiti ujutro, nakon čišćenja kože. Vitamin C važan je antioksidans koji se bori protiv foto-starenja te štiti kožu od štetnog djelovanja slobodnih radikala, a pomaže i kod hiperpigmentacije. U večernjoj beauty rutinu dermatolozi preporučaju korištenje seruma s retinolom. Retinoidi potiču regeneraciju kože, a proizvode koji ih sadrže trebao bi prepisati dermatolog. Proizvodi s retinolom koji se izdaju bez recepta su nježniji pa im treba više vremena da počnu djelovati, no svakako su učinkoviti i doprinose postizanju mladenačkog sjaja na koži.

Image
Foto: Pexels
Image

Olival Vitaminski serum C+, 169 kn

Image

La Roche-Posay Retinol B3 Serum Regenerirajući koncentrat, 275 kn

Krema sa SPF-om

Proizvodi sa zaštitnim faktorom ključni su u njezi kože i štite kožu od prijevremenog starenja. Prema tome, jako je važno u svoju svakodnevnu beauty rutinu uključiti kremu za lice sa SPF-om. Proizvode za zaštitu od sunca treba koristiti svaki dan, bez obzira na to je li vani sunčano ili oblačno, i tijekom čitave godine pa čak i zimi, napominju stručnjaci. Sunce je danas jako štetno, a izloženost štetnim sunčevim zrakama bez adekvatne zaštite može povećati rizik od razvoja raka kože. Važno je pronaći onaj proizvod koji će ti na koži biti ugodan te neće uzrokovati izbijanje akni.

Image
Foto: Unsplash
Image

Eucerin Sun Photoaging Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50, 177 kn

Image

Bioderma Photoderm AR SPF 50+, 139 kn