Četiri savjeta kako njegovati kožu sklonu alergijama

Osip, oticanje i crvenilo na koži može se smiriti, a ne samo pokriti šminkom

Četiri savjeta kako njegovati kožu sklonu alergijama

Sezona alergija u punom je jeku, a užurban život često ostavlja posljedice na našoj koži. Osip, oticanje i crvenilo najčešći su simptomi alergije koji se prvi javljaju na koži, pri čemu 75%   žena primjećuje kako im je koža na prvom udaru alergije.  Simptome često zanemarimo, prekrijemo ih šminkom ili čekamo da prođu, ali natrpan raspored ne bi trebao biti izgovor da okrenemo leđa simptomima koji se na prvu čine bezazlenima.  

Zato smo doktoricu Ružicu Jurakić Tončić, specijalisticu dermatovenerologije, upitali kako njegovati kožu sklonu alergijama, te na koji način umanjiti alergijsku reakciju. 

1. Umiri kožu

Važno je nježno očistiti područje na kojem je izbio osip ili neka druga reakcija blagim sapunom i vodom, zatim nanijeti termalnu vodu koja će smiriti reakciju. Već i ptice na grani znaju kako je hidratacija kože važna, zbog toga je ključno nanijeti kremu koja je testirana na alergičnoj koži i za kraj, pripazi da ne dodiruješ kožu lica neopranim rukama. 

2. Pokušaj pronaći krivca

Pokušaj pronaći ključnu promjenu u svojem životu koja je rezultirala alergijskom reakcijom. Možda si promijenila sapun, omekšivač, kremu za njegu kože ili  nešto drugo u protekla 24 sata? Ako posumnjaš na neki od proizvoda, ukloni ga iz daljnje rutine.

3. Pitaj dermatologa

Ako se alergija ne smanjuje ili ne vidiš naznake da prolazi, svakako kontaktiraj dermatologa koji će te najbolje usmjeriti kako „izliječiti“ alergiju. U slučaju da otkrije uzrok, dermatolog može propisati lijek koji će u tijelu stvoriti otpornost na određeni alergen.

4. Promijeni navike

Zadnja točka je i najteža točka. Alergije ne moraju biti urođene, mogu se pojaviti bilo kada i tada je potrebno promijeniti navike koje su izazvale alergijsku reakciju. Svi mi stvorimo rutinu koja nam odgovara, ali promjena rutine ne mora biti strašna ako je na bolje. 

Naš prijedlog kozmetike za kožu skolonu alergijama koja je prilagođena osjetljivoj koži:

shimmer fallbackToleriane Ultra, Toleriane Ultra Fluide i Toleriane Ultra Eye proizvodi su brenda La Roche-Posay koji djeluju umirujuće, ublažavaju simptome alergija i prilagođeni su osjetljivoj koži. Na bazi su termalne vode La Roche-Posay koja prirodno umiruje i djeluje protiv nadraženosti te neurosensina, snažnog sredstva za umirenje koje djeluje na nadraženu kožu, a pronaći ih možete pronaći u ljekarnama. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.