Cameron Diaz žena je koja ne stari, a evo i zašto

Plavuša prodornog, vragolastog pogleda već je dva desetljeća u samom holivudskom vrhu. Za nju vrijeme kao da je stalo

Cameron Diaz žena je koja ne stari, a evo i zašto

Cameron Diaz jedna je od onih holivudskih ljepotica koja već 20 godina izgleda gotovo jednako. Vrijeme joj ne može ništa, njezina koža ne pokazuje znakove starenja. Ova zgodna 48-godišnja plavuša, poznata po svojim vrckavim ulogama, najčešće u komedijama, pronašla je tajnu fantastičnog izgleda i vitalnosti te je otkrila u knjigama koje potpisuje - The Body Book i The Longevity Book.

Image

Oskarovka Natalie Portman otkrila tajnu besprijekorne puti i profinjenog izgleda


Zvijezda Charlijevih anđela tek je u 46. postala majka, neki će reći dosta kasno, no na ovoj glumici godine se zaista ne vide. U nastavku ti donosimo nekoliko njezinih beauty savjeta. Iznenadit ćeš se koliko su jednostavni. 


Koristi ruž kao rumenilo

Diaz ima istaknute jagodice i obraze pa joj je dovoljno samo malo rumenila da ih naglasi. No, čak i kad ju profesionalac našminka, ona će sa usana prstom skinuti malo ruža i nanijeti ga na jagodice, piše Harpe's Bazaar

Njeguje prirodan izgled

Diaz smatra da je njezina koža blistava i zdrava zato što izbjegava tešku šminku, kada nema potrebe za njom  (primjerice, u pauzama od snimanja). U svakodnevnom životu njeguje prirodan izgled pa usne maže balzamom ili nekim hidratantnim ružem, a puder ne nanosi na lice.

Prestala je pušiti

U svojoj knjizi The Longevity Book Diaz priznaje da je jedina stvar za koju bi htjela da ju je ranije izbacila iz svog života - pušenje. "Kada bih imala vremeplov i mogla se vratiti u prošlost, nikada ne bih zapalila prvu cigaretu", piše Diaz te dodaje da apsolutno svaka popušena cigareta ostavlja traga na zdravlje. 

Jako pazi na prehranu

Diaz je jedna od onih osoba koje vjeruju da je ključ zdravlja i dugovječnosti u prehrani pa osobito veliku pažnju posvećuje tome što jedu ona i njezina obitelj. Organske i sezonske namirnice, puno voća i povrća čine čine bazu njezine prehrane. Naravno i voda, kao glavno piće koje konzumira. 

Kvalitetan san jednako je bitan kao i prehrana

Diaz pokušava što je bolje moguće nositi se sa stresom, odnosno čistiti se od njega, a u tome veliku uloguigra san jer se tijelo, dok spavamo regenerira na svim razinama. "Veliki dio naših života provodimo spavajući ili pokušavajući spavati. Kvaliteta sna određuje naše raspoloženje, mentalno i tjelesno zdravlje. I to ne samo idući dan, nego i godinama kasnije", piše Diaz u knjizi The Body Book.  

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.