Lepršava frizura

Lepršave 'butterfly' šiške su najveći trend ove jeseni i zime

'Butterfly' šiške najnoviji su trend u svijetu ljepote. Dobra vijest je da se vrlo lako stiliziraju, a rezultat je vrlo ležerna i sofisticirana frizura

profimedia-0735144534.jpg
Foto: Profimedia.hr

Gdje god da pogledamo u posljednje vrijeme, društvene mreže ili crvene tepihe, možemo zaključiti da su šiške u trendu. Nakon sjajnih šiški-zavjesa koje su zavladale frizerskim salonima prošle godine, ove jeseni i zime očekujemo "butterfly" (leptir) šiške. Romantične, jednostavne, a odgovaraju različitim duljinama kose te ih zbog toga žene obožavaju.

Image
Jesenski makeover

Prema beauty stručnjacima: 4 frizure koje 'skidaju' godine u svakoj dobi

No ovaj tip šiški također ima jednu fantastičnu prednost, idealne su za prijelazne faze, odnosno kada žene puštaju kosu. Kada frizeri govore "butterfly" frizure zapravo se radi o slojevito ošišanoj kosi, a šiške ležerno uokviruju lice i idu prema van. Lepršavo stilizirane šiške podsjećaju na krila leptira, otuda i naziv. Kosa nije čvrsta nego romantično uokviruje lice. Frizeri naglašavaju da ovako stilizirane šiške pristaju uz ravnu ili valovitu frizuru.

Osim što se lako stiliziraju, ovaj tip romantičnih šiški iz 70-ih pristaje uz različite duljine i tipove kose. Zato ti u nastavku donosimo nekoliko ideja za stiliziranje ovih popularnih šiški:

Romantično i ležerno

'Butterfly' šiške odlično pristaju uz slojevito ošišanu kosu srednje duljine i naglašavaju ženstvenost.

Valovita kosa

Dugoj valovitoj kosi će također odlično pristajati, a šiške mogu biti dulje i kraće.

Ravna kosa

Ovaj tipi šiški može se nositi i uz ravnu kosu i izgledati fantastično dobro.

Nježni valovi

Slojevito ošišana kosa i blago stilizirane 'butterfly' šiške također izgledaju vrlo stylish.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.