Jesen u tvojoj kosi

Boja engleskog čaja: trendi boja za kosu nadahnuta našim omiljenim jesenjim napitkom

Na jesen nas, osim šarenog lišća i ukusnih kestena, podsjeća i šalica mirisnog čaja pa je upravo ovaj topli napitak poslužio kao inspiracija za novu trendi boju kose - evo zašto što prije želimo nijansu engleskog čaja s mlijekom

profimedia-0317262246 (1).jpg
Foto: profimedia.hr

Kad kažeš 'jesen', na koji grad prvo pomisliš? Mi svakako na London - jer ne postoji ništa toliko jesenje kao što je to ova engleska prijestolnica i tamošnje 'englesko vrijeme'. Upravo u ovoj europskoj metropoli rodila se ideja za novi trend u bojanju kose, nazvan po Englezima omiljenom napitku – čaju s mlijekom.

Image
Jedva čekamo

Sve boje jeseni: 10 trendova u manikuri koje ćemo obožavati

Nakon ljetnih 'Breskva blond' i Babylights pramenova u rozoj boji, vrijeme je za tonove koji više pristaju ovom veličanstvenom godišnjem dobu. 'Milk Tea', odnosno crni čaj s malo mlijeka ne samo da odlično prija našim nepcima, nego izgleda zamamno i na našoj kosi. Stoga ne čudi da su frizeri diljem svijeta ovu nijansu proglasili novom trend bojom jeseni 2023. 'Milk Tea' boja nije prva nijansa inspirirana popularnim pićima koji nas griju za hladnih i kišnih dana – kuhano vino i kava također su već poslužili kao nadahnuće za boje koje smo nosili na prijelazu sezone.

Zašto je 'Milk Tea' boja tako posebna

Riječ je o je pepeljastoj, blago sivkastoj, kremasto-svijetlo smeđoj boji koja se kombinira s malo magenta nijanse. Ovisno o tvojoj prirodnoj boji i nijansi plave, crvenkaste nijanse mogu se nanijeti intenzivnije ili par u vrlo maloj količini. Također, možeš odabrati hladnije ili toplije tonove, ovisno o tvom tenu.

Kao što i očekujemo od balayage tehnike, rezultat je zaista prirodan i individualan izgled bez snažnih kontrasta. Najbolje od svega je što različite nijanse i odsjaji čine da tvoja kosa izgleda mnogo voluminoznije te joj daje prekrasan sjaj. A zahvaljujući nježnom prijelazu boje, linija izrasta neće biti toliko uočljiva kad kosa krene rasti.

Kome najbolje stoji 'Milk Tea' boja

Osim volumena, sjaja i boljeg kamufliranja izrasta, ova trendi boja ima još jedan veliki plus – naime, dobro stoji gotovo svakome. Ipak, najbolje pristaje osobama s porculanskim tenom. S druge strane, pošto nije točno određen ton bazne boje, frizer može odabrati nijansu po tvojim individualnim zahtjevima i tonu tvoga tena. Jedini minus ove boje jest to što teško može uspjeti u kućnoj radinosti, mnogo je bolje prepustiti se u ruke iskusnog frizera i u salonu se opustiti uz šalicu ukusnog čaja.

POGLEDAJ VIDEO: Kako brzo skuhati i jesti cijeli tjedan zdravo