Ananas je novi hit sastojak koji će promijeniti tvoju njegu kože

Moringa, ugljen i kadulja – pomaknite se! Prijestolje pripada ananasu

Ananas je novi hit sastojak koji će promijeniti tvoju njegu kože

Najnovniji sastojak koji postaje hit u proizvodima za njegu kože je ananas. S brandovima kao što su Kate Somerville, Marc Jacobs, Too Faced i Glow Recipe, koji lansiraju proizvode za njegu kože na bazi ananasa ovog ljeta, možemo reći da postaje novi IT sastojak koji će razveselili našu kožu.

Ananas je uobičajeno ime za Ananas comosus, člana obitelji biljaka zajedničkog imena Bromeliaceae.  Ekstrakt ananasa sadrže bromelain, mješavinu enzima, a koristi se u njezi kože jer pomaže kod nježnog pilinga kože. Na početku se  početku mislilo da bromelain ima pozitivan utjecaj samo  na probavni sustav, ali detaljnija istraživanja ookazala su njegova protuupalna i antimikrobna svojstva.

Zašto je ananas dobar izbor za njegu kože?

Ananas je bogat vitaminima C i E, koji su ti  potrebni da bis malo pomogla sivoj koži bez sjaja. Poznato je da posvjetljuju i izjednačavaju ton kože, dok antioksidansi sprječavaju oštećenja kože uzrokovane svakodnevnim onečišćenjem. 

Uz sve to, ananas je i blagi piling. Enzimi koji se nalaze u ananasu mogu ublažiti mrtve stanice kože i smanjiti pojavu mitesera, što znači da je idealan za svakoga tko se bori s upornim mrljama.

Govoreći o mrljama, ananas je također prirodno protuupalno sredstvo i  voće koje pomaže u smanjenju crvenila i oteklina. Ustvari, on je odgovor na sve naše želje za njegu kože.

shimmer fallback


(FOTO: www.profimedia.hr)

Tko bi trebao koristiti proizvode za njegu kože na bazi ananasa?

Sve vi koje želite sjajnu kožu + ravnomjeran ton = ananas je za vas.

Po čemu je ekstrakt ananasa drugačiji od vitamina C?

Unatoč tome što bogat  vitaminom C, ekstrakt ananasa je potpuno drugačija stvar. Vitamin C je može proći kroz donji sloj kože, dok ananas ( to jest bromelain) ne može prodrijeti izvan mrtvih slojeva kože, pa je on samo površinski piling. To znači da možda nije prikladan za tvrdokorne tamne mrlje na koži ili pigmentaciju, ali ako želiš samo sjaj, vrijedi ga probati.

Image

Mit ili istina: Mijenja li ananas miris i okus vagine?

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.