Ako ti je kosa suha i bez sjaja, imamo nekoliko super rješenja

Što si više vani, više si i izložena si štetnim utjecajima sunca. Evo nekoliko jednostavnih savjeta kako bi tvoja kosa ponovno bila meka i zdrava

Ako ti je kosa suha i bez sjaja, imamo nekoliko super rješenja

1. Redovito odlazi frizeru
Kada ti kažemo da redovito posjećuješ frizera, tada ne mislimo na to da moraš svaki tjedan izlaziti isfenirana iz salona već da bi trebala kontinuirano podšišavati svoje vrhove, kako bi uklonila suhe i mrtve krajeve i dala priliku kosi da zdravije raste.

2. Uloži u dobar šampon i regenerator
Razmisli zdravorazumski: potreban ti je dobar regenerator i šampon koji će hraniti tvoju kosu tijekom svakog pranja te koji će ti pomoći da kosi vratiš prirodnu vlažnost.

3. Na suncu i bazenima koristi zaštitni faktor
Baš kao koži, i našoj kosi je potreban zaštitni faktor koji će spriječiti pucanje kose. Možeš iskoristiti i dobar regenerator koji će tvojoj kosi dati dodatan sloj zaštite od klorirane vode.

4. Pokušaj pronaći šampon s dodatnom SPF zaštitom
On pomaže kod štetnih UVA i UVB zraka sunca. Preporučeni SPF je između 10-15. Nošenje šešira također može pomoći da UV zrake ne prodru do tvoje kose.

5. Pripazi pri sušenju kose
Nije mit da suhi i k tome još i vrući zrak nadražuje našu kosu. S obzirom na ljepše vrijeme i toplije mjesece pri sušenju kose odaberi opciju sušenja kose hladnim zrakom, ako si pak primorana na sušenje vrućim zrakom barem primijeni proizvode za zaštitu od topline za najbolje rezultate na tvojoj kosi.

6. Unosi dovoljno vode u svoj organizam
Hidratiziranost prvo kreće od tvog organizma, stoga si tijekom dana osiguraj dovoljan unos vode.

7. Ako je tvoja kosa iznimno suha i oštećena traži savjet profesionalaca
Ako ti kosa uistinu izgkeda loše priušti si jedan ili više dobrih profesionalnih tretmana koji će osigurati tvojoj kosi vraćanje vlage i oporavak. Također, u tom slučaju obrati se svom frizeru i za najbolji proizvod za tvoj tip kose i uživaj u svojim rezultatima.