Nema do boba

Jasni rezovi: 8 najboljih verzija bob frizure. Koja je tvoj favorit?

Obožavamo bob, a s nama se slažu i oni koji najbolje znaju s kosom - stilisti i frizeri. Bob je jedna od najpopularnijih frizura. S razlogom. Lagana je za održavanje i nema glave kojoj ne stoji

pexels-cottonbro-7705844.jpg
Foto: Pexels

Ako si već bila ošišana na bob, sigurne smo da mu se svako malo vraćaš. Riječ je o jednoj od najpopularnijih frizura ikada. Lagana je za održavanje i pristaje gotovo svakom obliku lica. S obzirom na dužinu postoji dugi, srednji i kratki bob, a s obzirom na način šišanja može biti simetričan i asimetričan. Ta se asimetrija može odnositi na strane, ali i na duljinu kose sprijeda i straga.

Bob mogu nositi i žene s kovrčavom kosom i one s ravnom. U svakom slučaju, odlučiš li se za bob, nećeš pogriješiti. Pronaći ćeš, sigurne smo, onaj koji ti savršeno pristaje i vraćat mu se stalno. U nastavku ti otkrivamo kojih je osam najpopularnijih bobova prema odabiru najboljih stilista za kosu, onih koji "rade o glavama" celebritijima.

Image
Odiše vintage vibrom

Tako jednostavna, a efektna: Frizura koja će obilježiti godinu

Klasični bob

Klasični bob je baza, frizura koja nikada ne izlazi iz mode. "Obilježavaju ga oštri rezovi i dužina do brade, a odsutstvo šiški daje ti mogućnost za varijacije na temu. Prebaciš li razdjeljak sa sredine na stranu, dobit ćeš glamuroznije izdanje ove frizure", objašnjava za portal Real simple.com stilist slavnih Frederic Fekkai.

Slojeviti bob

Ako ne voliš stroge linije i želiš postići lepršavost frizure, što je osobito popularan način šišanja u proljeće kada se želimo na sve moguće načine - pa i frizurom - riješiti težine zime, ovoj je pravi bob za tebe. Uključuje i šiške i slojeve. "Volim napraviti slojeve na kosi, a prednji dio ostaviti malo duljim te ošišati šiške kako bi konturirao i naglasio oblik lica", otkriva za isti portal stilistica Suzi Abadhian.

Bob do ramena

"Ako imaš tanku i rijetku kosu isprobaj bob do ramena. Ovom frizurom dobit ćeš na volumenu, kosa će izgledati gušća", objašnjava stilistica slavnih Rena Calhoun kojoj je dugi bob jedna od najdražih frizura, a i popularan je kod njezinih klijentica. Zaželiš li se promjene, jednostavno prebaci razdjeljak na drugu stranu ili lagano nakovrčaj kosu.

Razbarušeni bob

"Ovo je klasičan bob, ali sa šiškama koje su tek centimetar do dva kraće od ostatka kose. Prirodni look ćeš dobiti tako da kosu osušiš na zraku i nježno zgužvaš među prstima koristeći pritom proizvod za aktivaciju kovrča", objašnjava stilistkinja za kosu Dani Everson.

Zalizani bob

"Ove sezone nosi se zalizani bob, a najpopularnija dužina frizure je do ramena", otkriva stilistica Min Kim. Tupi rezovi čine da ti kosa izgleda punije, što je sjajno želiš li dobiti na volumenu. Kosu možeš razdijeliti razdjeljkom, zalizati i staviti iza uha, kao na fotografiji ili počešljati tako da ju zaližeš od čela prema zatiljku.

Asimetrični bob

Postoje dvije vrste asimetričnog boba i oba su vrlo popularna. Prvi je bob kod kojeg je kosa sa stražnje strane glave kraća pa se postepeno produljuje prema licu. Najdulji pramenovi su oni koji uokviruju lice. Druga verzija asimetričlnog boba je ona kod koje je kosa različitih duljina s lijeve i desne strane. Dodatni efekt ova frizura dobiva kada kosu s one strane na kojoj je kraća, staviš iza uha, kao što je primjer na drugoj fotografiji.

Mikrobob

Ova verzija boba nastala je 20-ih godina prošlog stoljeća i otad ne izlazi iz mode. Karakteriziraju je stroge linije, kratke šiške i ultrakratka kosa koja seže do ušiju, što ovu friziru čini najkraćom inačicom boba. Idealna je želiš li naglasiti crte lica te je vrlo laka za održavanje.

Kovrčavi bob

Bob je jedna od najboljih frizura za kovrčavu kosu. Dužinu prilagodi svojim željama i poigraj se s razdjeljkom. Bob na kovrčavoj kosi izgleda sjajno i nevjerojatno je lagan za održavanje. Sve što traži od tebe je da opereš kosu s vremena na vrijeme i nahraniš je dobrom maskom.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.