7 make up tajni profesionalnih vizažista

Otkrivamo ti kako postići savršeni make up look

7 make up tajni profesionalnih vizažista

Postoje dva ključna kriterija uspješnog make upa kod profesionalnih vizažista. Šminka mora odgovarati prirodnoj ljepoti tvog lica, i mora trajati do after-partija. Ove kriterije nije lako ispuniti, posebno ako voliš minimalistički makeup ili ako si početnica koja još nije sigurna što najbolje pristaje njezinom licu. Istražile smo što nam savjetuju vizažisti koji rade s Beyonce, Cate Blanchett, Joan Smalls i mnogim drugim slavnim divama koje nas uvijek oduševljavaju svojim savršenim makeupom.

1. Hidratacija je najvažnija

"Prije nego što stavim puder obavezno koristim hidratizirajuću kremu. Hidratiziranje kože prije nanošenja make upa pomaže njegovoj dugotrajnosti i donosi mu prirodan sjaj", kaže profesionalna visažistica za slavne, Mary Greenwell. Sigurne smo da i sama znaš koliko je hidratacija bitna kako bi ti koža zadržala mlad i svjež izgled, ali i dobro zdravlje. Osim hidratantne kreme ne zaboravi pitat dovoljno vode kako bi ti i ostatak kože zadržao svjež izgled. 

2. Glow up

Današnji make up lookovi se izrazito oslanjaju na isticanje prirodne ljepote i sjaja lica izbjegavajući pretjerivanje s kozmetičkim proizvodima. To do izražaja pogotovo dolazi u ljetno vrijeme kada prirodni sjaj napokon dolazi na svoje, a mi ti uvijek savjetujemo da je manje više. 

3. Igranje s teksturama

Za pravi, postojani makeup, Sir John, profesionalni vizažist za slavne, ti savjetuje da je dualnost ključ uspjeha. "Svaku kremastu šminku na licu potvrdite prahom, npr., olovku na obrvama dodatno definirajte sjenilom u istoj boji". Ovo vrijedi i za puder, rumenilo, highlighter i sve ostale kremaste kozmetičke proizvode.

4. Neka oči vode

Većina profesionalnih vizažista vodi bitku u vezi pitanja koji proizvod se nanosi kojim redoslijedom. Sir John tvrdi da je najbolji redoslijed -"Hidratantna krema, obrve, oči, nanošenje pudera s mokrim beauty blenderom, korektor, puder u kamenu, contour, highlighter, rumenilo, dva sloja maskare i ruž." Et, voila!

5. Pažljivo s nijansama

Pronalazak prave nijanse pudera je ključni čimbenik svakog uspješnog make upa. Kako bi odabrala najbolju nijansu za sebe testiraj proizvod na vratu pod najboljim mogućim svijetlom (najbolja opcija je dnevno svijetlo). Ako boja odgovara boji tvog vrata, odgovarat će i boji tvog lica.

6. Neutralna je najtoplija boja

Različite boje kože i očiju pašu različitim nijansama sjenila, no neutralne tople boje su uvijek chic, a uz to imaju suptilan, ali i jak utjecaj. "Topla boja, nijansa tamnija od tvoje prirodne boje će najviše istaknuti tvoje oči. Kako bi prikrila tamne krugove koristi korektor koji u sebi sadrži nijanse ružičaste boje", kaže Sir John. Ružičasti i bkago narančasti tonovi ubijaju plave podočnjake.

7. Ne podcjenjuj moć obrva

Lijepe obrve će odmah dodati dimenzionalnost i lijepi oblik tvojem licu, no zadržavanje prirodnog izgleda je ključ. "Radije koristi olovku ili sjenilo kojima ćeš potpuno popuniti obrve, a nemoj crtati svaku dlačicu zasebno kako ne bi dobila umjetan izgled obrva", savjetuje Greenwell.