Uz jednostavne trikove do besprijekornih noktiju

Želiš da ti manikura dulje traje? Isprobaj neki od ovih trikova

Nitko ne voli zanoktice i ljuštenje laka na noktima, a kako ti se to ne bi dogodilo i kako bi tvoja manikura dulje trajala, slijedi ovih šest trikova

manikura-trikovi.jpg
Foto: Unsplash

Nije tajna da se s novom i besprijekornom manikurom osjećamo kao nove osobe - njegovane ruke, oblikovani nokti i novi sloj laka ima tu moć da nas transformiraju i odjednom se osjećamo spremne za osvajanje cijelog svijeta. Jednako tako, ništa nije gore od noktiju koji pucaju, laka koji se ljušti ili tih groznih zanoktica koje se uporno pojavljuju ako ruke ne njegujemo kako treba.

Image
Prepoznaj ih na vrijeme

Znakovi po kojima ćeš prepoznati lošu manikuru ili pedikuru

To je, nažalost, česta pojava, posebno ako ne hodaš redovito na manikure kod kozmetičarke i sama uređuješ svoje nokte, pa je sasvim logično pitanje koje si postavljaš - što učiniti da mi manikura traje dulje i da mi nokti budu njegovani? Naravno, nijedna manikura ne traje vječno i uvijek ćeš ju, prije ili kasnije, morati obnoviti, no postoji nekoliko trikova koji ti mogu pomoći u tome da barem malo produžiš "rok trajanja" svojoj manikuri.

Dobra manikura puno je više od samo laka za nokte - važno je koristiti ulje za njegu kutikula, ali i rukavice dok čistiš s jakim sredstvima za čišćenje, kao i izbjegavati prevruću vodu. A kako tvoja manikura ne bi bila uništena već nakon tjedan dana, u nastavku pronađi šest savjeta koji će ti pomoći da traje dulje.

Koristi ulje za kutikule

Puno žena ne zna za ovo, ali korištenje ulja za njegu kutikula jedan je od najboljih savjeta za manikuru koje ćeš čuti. Kako bi nokte održala zdravima, a manikuru postojanom, važno je svakodnevno nanositi ulje za kutikule, a to je posebno važan korak odmah nakon što se lak osuši. Vitamini u ulju održavat će tvoje nokte i zanoktice vlažnima i nokti će manje pucati, što u konačnici znači da će i tvoja manikura dulje trajati.

Image
Foto: Unsplash

Nemoj nanositi previše slojeva laka

Osim baze i nadlaka, trebala bi nanijeti samo jedan do tri sloja boje po tvom izboru. Ako naneseš više, lak je skloniji ljuštenju. Zato izbjegavaj odabir boje za koju je potrebno više slojeva kako bi se vidjela - ili odaberi boju za koju je potreban samo jedan ili dva sloja laka, ili nanesi samo dva-tri sloja, čak i ako se boja na kraju ne vidi kako treba.

Image
Foto: Unsplash

Pazi da na četkici nema previše laka

Prije nego kreneš lakirati nokte, pripazi da na četkici nema previše laka. Sve što trebaš je tanki sloj laka koji ćeš prvo nanijeti na vrhove noktiju horizontalno, kako bi spriječila da se lak počne ljuštiti. Zatim nanesi drugi sloj, ostavi ga da se osuši i završi s nadlakom kako bi dobila besprijekoran izgled.

Image
Foto: Unsplash

Osvježi svoju manikuru nadlakom

Što se tiče nadlaka, trebala bi ga ponovo nanositi svaka dva do tri dana. Ovaj će premaz tvom laku za nokte dodati svježi sloj zaštite i pomoći u održavanju čvrstoće noktiju. To čak možeš učiniti i s gel manikurom ako kod kuće imaš UV svjetlo.

Image
Foto: Unsplash

Koristi rukavice kad čistiš

Trebala bi nositi rukavice kad god koristiš jaka sredstva za čišćenje kako bi zaštitila svoje ruke, ali posebno je važno da ih nosiš kada želiš da ti manikura što dulje traje. Ako si ikada ribala tuš izbjeljivačem ili si koristila deterdžent za uklanjanje mrlje bez rukavica, sigurno si imala suhe ruke i nokte. To šteti i tvojoj manikuri, pa ako želiš da dulje potraje, navuci rukavice prije čišćenja.

Image
Foto: Unsplash

Izbjegavaj vruću vodu

Kada vruća voda procuri ispod i oko laka, on se počinje podizati i ljuštiti, stoga izbjegavaj vruću vodu. To uključuje vruću vodu pod tušem, prilikom pranja ruku ili posuđa i vruću vodu u kadi. Naravno, to ne znači da moraš izbjegavati vruće kupke - samo pazi da nokte ne držiš dugo u vreloj vodi kako bi zaštitila svoj lak.

Image
Foto: Unsplash