6 jednostavnih i učinkovitih metoda uklanjanja dlačica s lica

Muče te dosadne dlačice na licu? Istražile smo sve o metodama njihovog uklanjanja

6 jednostavnih i učinkovitih metoda uklanjanja dlačica s lica

Dlake su općenito neželjeni gosti na našim tijelima, a pogotovo kada se radi o dlakama lica koje je nemoguće sakriti. Sve imamo određeni broj dlačica na licu koje su nekada dovoljno tanke i svijetle da se uopće ne vide, no nekada su tamnije i vrlo uočljive. Ako spadaš u ovu drugu skupinu vjerojatno si u potrazi za učinkovitom metodom njihovog uklanjanja. 

Postoji mnogo metoda uklanjanja dlačica s lica, a njihova učinkovitost ovisi o tvom tipu lica i dlačica. 

Pinceta
Ova je metoda najučinkovitija na obrvama i oko brade. Trebat će ti dobra pinceta koju obavezno trebaš dezinficirati prije uklanjanja dlačica. Dlačice čvrsto primi blizu korijena i čupaj ih brzim pokretima kako bi izbjegla njihovo lomljenje. Dlačice koje se slome prije nego ih uspiješ iščupati narasti će deblje i jače nego što su bile prije pokušaja uklanjanja.


Vosak
Vosak je jedna od najbržih i najučinkovitijih metoda uklanjanja dlačica, a najbolje ga je koristiti na području iznad usana, bradi, obrazima i rubovima lica. Obavezno nabavi trake s voskom koje su izrađene posebno za područje lica. One su mnogo manje nego trake za depilaciju ostatka tijela i sadrže delikatniji vosak. Ovom metodom osigurat ćeš učinkovito čupanje dlačica iz korijena bez rizika od loma dlačica.

Konac
Ova metoda poznata je i kao ''threading''. Ona se temelji na posebnoj tehnici uklanjanja dlačica tankim koncem, i potječe s bliskog istoka. Vrlo je učinkovita za sva područja lica, manje je bolna od drugih metoda i pruža dugotrajniju glatkoću lica. Jedina mana ove metode je ta da češ je teško savladati sama, stoga se trebaš obratiti profesionalnim salonima za njegu tijela ako želiš ukloniti dlačice na ovaj način


Kreme za depilaciju
Postoje određene kreme za depilaciju koje su napravljene posebno za uklanjanje dlačica na licu. Ako se odlučiš za ovu metodu uvijek biraj te kreme, a ne one koje su namijenjene za depilaciju cijelog tijela. Ove kreme uklanjaju dlačice pomoću kemikalija koje oslabljuju dlačice, a često znaju izazvati alergijske reakcije. Stoga uvijek moraš napraviti test tako da naneseš jako malu količinu kreme na rub lica i držiš je neko vrijeme kako bi ustanovila da li tvoja koža negativno reagira na kremu.

Dermaplaning
Dremaplaning je metoda uklanjanja dlačica oštrim skalpelom pod kutem od 45 stupnjeva, koja se radi u salonima za njegu tijela. Ona služi i kao odličan piling lica, a suprotno uvriježenom mišljenju, nakon ove metode brijanja dlačice neće narasti jače i gušće. Nikada nemoj uklanjati dlačice sama običnim britvicama jer bi mogla izazvati neželjene učinke. Stoga, ako se odlučiš za ovu metodu uvijek se obrati profesionalcima.


Laser
Ako si u potrazi za trajnijim rješenjem uklanjanja dlačica, onda je lasersko uklanjanje najbolja opcija. Ova metoda temelji se na određenoj valnoj duljini svjetlosti koja se u dodiru s kožom pretvara u toplinu i tako uništava korijen dlačica. No ova metoda ipak nije prikladna za sve tipove dlačica i možda neće djelovati na dlačicama koje su sijede ili presvijetle. Unatoč uvriježenom mišljenju, ova metoda može biti bolna, a intenzitet boli varira od osobe do osobe. Tretman laserom možeš raditi u salonu ili sama kod kuće, no onaj u salon je u nekoj mjeri učinkovitiji nego samostalna depilacija laserom.