5 loših strana šminke kojih moraš biti svjesna

Volimo make up i teško ga se odričemo, ali ponekad bi ipak trebale isfurati potpuno prirodni look. Evo zašto

5 loših strana šminke kojih moraš biti svjesna

Make up je sastavni dio beauty svakodnevnice gotovo svake žene. Pomoću šminke žene naglašavaju oči i usne, konturiranjem stvaraju zavodljive linije na licu, a pomoću sjenila i šljokica te raznih bronzera na lice donose malo svjetlucave čarolije.

Osim što naglašava one dobre strane na ženskom licu, njime možeš prekriti i manje nedostatke poput prištića i akni, a zbog svega toga zaista utječe i na žensko samopuzdanje. Ipak, svaka lijepa stvar donosi i svoje negativne strane. U ovom slučaju, make up ih ima zaista mnogo.

ZBOGOM PRIŠTIĆIMA

Ako se odrekneš pudera koji zaista začepljuje pore i pomaže starenju kože, usput ćeš se riješiti i prištića zbog čega će ti koža lica zaista biti zahvalna.

SUHA KOŽA

Ako je tvoja koža inače sklona isušivanju, vjerojatno si imala prilike shvatiti da make-up samo pomaže da postane još više suha. Ako odlučiš reći zbogom make-upu, koža će ponovno dobiti onaj prirodni sjaj i bit će svježija, čišća i manje suha.

ALERGIJE

U služaju da je tvoje lice toliko osjetljivo da se neprestano boriš s alergijama, prištićima i crvenilom, odrekni se šminke na neko vrijeme kako bi se tvoje lice dobilo priliku zaista oporaviti. Dekorativna kozmetika može sadržavati zaista vrlo štetne čestice poput parabena i metala, a osobito ih može biti puno u puderima koje nanosiš svakodnevno na svoju kožu i onda te čestice ulaze duboko u pore, ali i u krvotok.

PRIHVAĆANJE VLASTITIH NEDOSTATAKA

Samopuzdanje ne bi trebala bildati šminkom. To je jedan od lakših načina kako više zavoljeti svoj odraz u ogledalu i kako se lakše predstaviti pred drugima, ali zapravo bi trebala dati priliku svojem pravom prirodnom izgledu i zavoljeti vlastite pjegice ili sitne ožiljke koji te čine jedinstvenom i lijepom baš takva kakva jesi.

ŠTEDNJA

Kad malo razmisliš koliko doista novaca mjesečno potrošić na dekorativnu kozmetiku, bit će ti jasno da te novce možeš uložiti u nešto što ćete činiti sretnijom nego make-up paleta sjenila ili skupi ruž.