5 fantastičnih nail art ideja za koje ne trebaš biti profesionalka

Ovog ljeta napravi manikuru kod kuće jer imamo par odličnih ideja i korak po korak upute

5 fantastičnih nail art ideja za koje ne trebaš biti profesionalka

Želiš napraviti jednostavan nail art kod kuće? Ne moraš tražiti dalje, jer smo pronašle pet brzih, ali nevjerojatno djelotvornih i fantastičnih ideja za nokte koje možeš sama napraviti - uz doslovno nula potrebnih vještina.

Od trenda iz 90-ih poput tratinčica i kolorističkih kontrasta do ombre šljokica i konfeta u boji - nail art majstorice Jessica Scholten i Jess Cotton za portal Byrdie podijelile su super nail art ideje i korak-po-korak upute

"Kao i kod svih manikura, jednostavna priprema nokta osigurat će da dobijete najbolje od svog laka", objašnjava Jess i dodaje: "Lagano gurnite kutikule s drvenim štapićem i zabijte nokte na željenu duljinu i oblik. Očistite nokte s vaticom i odstranjivačem laka za nokte i spremni ste za naiil art!"

Savjet: Prije nanošenja željenog laka za nokte obavezno nanesi base coat lak za nokte i upotrijebi top coat kako bi 'zapečatila' manikuru i pomogla svojim noktima da izgledaju  sjajno i traju dulje.

Pročitaj još:

Image

Nokti - koji će trendovi vladati u manikuri 2019. godine

Tratinčice iz 90-ih

1. Pomoću ukosnice možeš stvoriti oblike nalik cvijeću tako da točkicama iscrtaš šest do osam bijelih oblika latica u krugu pomoću debljeg kraja ukosnice. 

2. Pobrini se da se latice sastanu u sredini.

3. Nakon što su latice suhe, upotrijebi manji i tanji kraj ukosnice kako bi postavila kontrastnu žutu točku u sredini cvijeta.

Ombre šljokice

1. Nakon što primijeniš osnovnu boju po izboru, uzmi bilo koji šljokičasti lak za nokte i upotrijebi bočnu stranu četke kako bi pomakla šljokice s vrha, istovremeno pazeći da podigneš četkicu postupno od nokta kako bi postigla izblijedjeli izgled.

2. Nanesi nekoliko slojeva pazeći da vrh ima više šljokica i postupno blijedi.

Savjet: Nanesi razliičite veličine šljokica kako bi postigla efektniji izgled.

Pjegice

1. Za ovaj izgled odaberi dvije kontrastne boje. 

2. Nakon što si nanijela base coat i lak za nokte po želji, možeš upotrijebiti ukosnicu za kosu za ukrašavanje, kako bi stvorila 'pjegice'. (Ukosnica za kosu savršena je jer točkice ne moraju biti savršeno okrugle.) 

3. Koristi oba kraja ukosnice kako bi stvorila veće i manje pjege. Što su više slučajno postavljene, to bolje!

Konfete u boji

1. Nanesi nude osnovnu boju, a zatim odaberi različite boje za ukrašavanje koje su jakog pigmenta, tako da mogu pokriti nokat u jednom mazanju.

2. Stavi male kapi laka za nokte na foliju i koristi ukosnicu kako bi napravila slučajne točke na noktima.

3. Provjeri je li slobodni rub ispunjen točkicama.

Savjet: Kako bi nokti izgledali tanje, pazi da naneseš točkice malo dublje prema kutikuli, umjesto da ih staviš u sredinu.

Potezi četkicom

1. Koristi svijetlu osnovnu boju i nanesi dva sloja kako bi dobila savršenu bazu. 

2. Gotovo praznu ili suhu bočicu laka za nokte najbolje je upotrijebiti za ovaj dizajn. Ako imaš punu bočicu, pazi da je četkica doista suha i da prije nanošenja ostaviš većinu laka u bočici. 

3. Primijeni poteze četkicom u različitim smjerovima i ne brini se o tome da budeš previše precizna!

Savjet: Pokušaj kontrastirati teksture koristeći svjetlucavu nijansu za bazu i mat za poteze četkica.