Večera za 5 na selu

Zoran se pokazao kao vrlo kritičan gost: 'U glavnom jelu falili su prilog i salata'

Ekipa iz 'Večere za 5 na selu' iz Siska i Petrinje danas je išla u goste kod najmlađe ovotjedne natjecateljice, tajnice Matee.

za stolom.PNG

Za predjelo je pripremila predjelo naziva Cicvara, glavno jelo Goro, goro čarna i desert Lagano u tri slijeda. Gostima je domaćica bila jako simpatična, a kad je o jelima riječ, bilo je i primjedbi i pohvala tako da je Matea za svoju večeru osvojila 32 boda i nije uspjela nadmašiti trenutačno vodeću Nikolinu. Sramežljivi Zoran pokazao se kao kritičan gost koji ocjenjuje ono što nedostaje - jučer je to bila dekoracija, a danas prilog i salata u glavnom jelu.

Image

Gosti su očekivali domaću tradicionalnu hranu, a Oliver se jako veselio divljači. Kad su gosti stigli, Matea ih je ponudila domaćim likerom od marelice koji je pravila njezina mama te rakijom od kruške koju je pravio njezin tata, a nazdravili su za ugodnu večer i dobru zabavu. „Rakija je bila odlična“, komentirala je Branka.

Image

Matea je predjelo poslužila cicvaru uz kobasicu od divljači, a Nikolina je komentirala kako je odmah bila sigurna da je sve fino dok je Branka rekla kako joj je sve djelovalo nabacano na tanjuru. Zoran je komentirao da je on drukčije učio u školi što je cicvara, a i Branka je to drugačije zamišljala - i okusom i izgledom. „Pretpostavljala sam da je cicvara s kukuruznim brašnom, ali bila je iznenađujuće ukusna i lagana“, rekla je Branka, a i Oliveru i Zoranu bila je dobra.

Image

Domaćica je smatrala kako su ih u predjelu najviše razveselile kobasice od divljači pa je zadovoljno iznijela glavno jelo - gulaš od divlje svinje uz domaću pogaču! „Malo mi je bilo kiselkasto - ili od vina ili rajčice“, rekao je Oliver dok je Branki bio ukusan. „Malo mi je vuklo kao da su malo zagorjeli ili luk ili meso. Prolazno je, ali falio mi je neki prilog“, zaključio je Zoran.

Image

Kolač je stigao za kraj večere, a Branka je komentirala kako ju nije osvojio izgledom, no okusom joj se svidio. Matea je bila uvjerena da se gostima najviše svidio desert dok je Branka komentirala kako bi se svakako više trebao osjetiti sir. „Fino, slatko, situaciju mi je spasio keks da ne bude preslatko i dobro je ispalo“, zaključila je Nikolina.

Image

Nakon poklona stigao je i harmonikaš i svi su se malo opustili poslije večere da bi potom uslijedilo ocjenjivanje. Nikolini je sve bilo odlično pa je dala ocjenu deset, bračni par Sučević dali su po osmicu zato što im je nisu svidjeli glavno jelo i desert, a Zoran je još jednom pokazao kako je njega teško oduševiti pa je dao ocjenu šest i rekao: „U glavnom jelu falili su prilog i salata.“

Image

Sutra kuha Zoran, a hoće li on svojim specijalitetima razoružati goste - ne propustite pogledati od 20.15 sati na RTL-u u novoj epizodi 'Večere za 5 na selu'.

Image