Znate li koliko dnevno treba vježbati

Evo koliko dnevno treba vježbati da vidite rezultate

Znate li koliko dnevno treba vježbati

Kada kažemo da ćemo promijeniti neke stvari u životu, jedna od čestih odluka je promijeniti životne navike i početi vježbati. Mogućnosti su raznovrsne, a ovisno o vašim osobnim afinitetima možete birati kojom vrstom sporta ćete se početi baviti. Vježbanje je uvijek dobar izbor i nije važno koji ćete sport odabrati.
No, svi se zapitaju na početku, koliko dnevno treba vježbati.

Prije nego što započnete neki program vježbanja trebali biste se posavjetovati s liječnikom. To može biti važan faktor u odluci koliko dnevno treba vježbati ovisno o vašim fizičkim predispozicijama i mogućnostima.

ImageSvakako bi bilo dobro da vaša aktivnost bude aerobna.
Za svaki organizam dobro je vježbati 40-50 minuta u aerobnoj zoni. Krenite postupno iz dana u dan. Zadajte si prvo cilj od 20 minuta, pa s vremenom produžujte vrijeme.

Postupno vježbanje uz trening za osnaživanje je nužno kako biste pojačali mišićni tonus bez obzira bavite li se trčanjem, hodanjem ili nekim drugim gibanjem. 

Oboružajte se opremom specifičnom za vrstu vježbi koje ćete odabrati, a kako biste mogućnost ozljeđivanja sveli na minimum. 

Osim podatka koliko dnevno treba vježbati morate znati i da je prehrana izuzetno važna.

Niti u jednom trenutku nemojte zaboraviti da ćete tijekom procesa skidanja masnih naslaga ili u počecima vježbanja zapadati u krize.
To će biti zbog upala mišića, umora ili zbog nedostatka pozitivnih rezultata, što je normalno. I ovo opet dovodi do pitanja koliko dnevno treba vježbati a da se ne pretjera.

Važno je ne odustati! Kako biste vidjeli psihofizičke promjene treba proći barem tri do šest mjeseci stoga se oboružajte strpljenjem i upornošću a neka vam stručna osoba kaže koliko dnevno trebate vježbati i prilagodi vježbe vama osobno. Nikada ne pretjerujte s vježbanjem u vlastitom aranžmanu jer možete imati neželjene posljedice.