Znate li kako zabraniti dijeljenje objava na FB

Ako ste novi na društvenim mrežama, evo nekoliko savjeta kako zabraniti dijeljenje objava na FB

Znate li kako zabraniti dijeljenje objava na FB

Znate li da možete zabraniti trećim stranama da koriste vaše podatke s Facebooka tako što ćete zabraniti dijeljenje objava na FB?

Opće je poznato da  informacije koje objavite na društvenim mrežama, iako možda bezopasne objave, mogu se proslijediti trećoj strani, što pokazuju i nedavni skandali povezani s FB pa zato morate znati kako kontrolirati tko može koristiti vaše podatke.
Evo kako pregledati tko koristi vaše informacije, kako se ovo ne bi i vama dogodilo i naučite kako zabraniti dijeljenje objava na FB.

Kada god poželite prijaviti se na novu aplikaciju ili stranicu, sigurno će vam ponuditi opciju da se registrirate pomoću Facebooka ili Googleovog računa. 
Upravo to je ono gdje griješimo i mnogi će to prihvatiti iz jednostavnog razloga, a to je da svaka nova registracija zahtjeva nekoliko minuta kako biste popunili kućice i odgovorili na osnovna pitanja. 

Kada već podlegnete zgodnoj opciji koja pomoću jednog klika sve to učini u sekundi, pritom često ne obraćate pozornost na uvjete korištenja stranice pa se može dogoditi da podijelite i više informacija nego ste svjesni da ste to učinili.


Moguće je provjeriti koje informacije dijelite s takvim alatima pa stoga otiđite na App Settings ili Aplikacije gdje će vam se prikazati popis svih kojima ste dali dopuštenje. 
Zatim klikom na pojedinu aplikaciju možete dobiti uvid u podatke koje s njom dijelite te ju zaustaviti ili ograničiti. Tako ćete ograničiti dijeljenje objava na FB no, imajte na umu da informacije koje su javne ne možete skriti ni od koga osim ako obrišete svoj račun u potpunosti. 

Image