Znate li kako prepoznati virus na Androidu?

Često nailazimo na pitanje kako prepoznati virus na Androidu, pa smo odlučili za vas u nastavku izdvojiti nekoliko stvari na koje treba obratiti pažnju ako imate Android

Znate li kako prepoznati virus na Androidu?

Koliko god da je virus prijetnja najpopularnijem mobilnom operativnom sustavu na svijetu, virusi za Android dosta rijetka pojava, no ipak se postavlja pitanje kako prepoznati virus na Androidu

Najvažnije je prvo utvrditi radi li se uopće o virusu ili o nekoj nametljivoj aplikaciji koju smo dobrovoljno instalirali.
Popis malicioznih aplikacija na kojem se nalazi skupina Android virusa još uvijek se širi. Stručnjaci za sigurnost tvrde da je jedna od deset aplikacija inficirana Android malwareom. Kako prepoznati virus na Androidu? Nažalost, mnoge od tih aplikacija mogu se preuzeti s Google Play trgovine. 
Ako i sumnjate, ipak postoji šansa da vaš Android uopće nije zaražen. 

Postoji mogućnost je da se vaš telefon usporio zbog zatrpane memorije i prevelikog broja instaliranih aplikacija.
Ako zatreba, morate maknuti administratorski status nametljivoj aplikaciji, a nju ćete nakon toga deinstalirati. 
Uvijek vam preostaje povratak na tvorničke postavke.
Ako je vaš Android zbilja zatrpan zlokobnim malware virusom, objasnit ćemo vam kako prepoznati virus na Androidu i kako ga ubaciti u safe mode.
Kako biste bili sigurni da vaš Android nije napadnut virusom, najpametnije je jednostavno pronaći antivirusnu aplikaciju. 

Aplikacije koje će vam pomoći kako prepoznati virus na Androidu su brojne, ali izdvojit ćemo neke najbolje na tržištu. To su Bitdefender Mobile Security, AhnLab V3 Mobile Security i Norton Security and Antivirus.