Znate li kako postati youtuber?

U nastavku pročitajte nekoliko savjeta kako postati youtuber

Znate li kako postati youtuber?

Donosimo vam nekoliko savjeta kako postati youtuber ako želite ući u ovaj vrlo popularan svijet   


Dakle, ako želite ući u ovaj vrlo popularan svijet  morate znati kako postati youtuber jer YouTube je trenutno jedna od najpopularnijih platformi na internetu, a predviđa se kako će video sadržaj i dalje nastaviti svoj rast. 

YouTube iz godine u godinu samo raste i mogao bi nadmašiti popularnost svih društvenih mreža koje danas poznajemo.
YouTube nije klasična društvena mreža. Za razliku od ostalih, YouTube ima jedan sasvim drugačiji pristup korisnicima i ne dopušta toliko osoban odnos između korisnika kao što je to slučaj kod drugih mreža. 

Možemo reći kako YouTube preferira jednosmjernu komunikaciju između stvaratelja sadržaja i konzumenta, mada ni to nije u potpunosti točno.

Danas je YouTube jedna od najvećih mreža gdje se pojavljuje raznovrstan sadržaj, a koji ponekad zna graničiti s dobrim ukusom.

YouTube platforma iznjedrila je mnoge nove svjetske zvijezde, koje danas zarađuju milijunu dolara samo zahvaljujući kreiranju sadržaja na toj platformi. 

Mnogi mladi korisnici oduševljeni su idejom zarade zahvaljujući snimanju video materijala i žele znati kako postati youtuber.
No često ne shvaćaju koliko je posla potrebno odraditi u pozadini da bi se došlo do uspjeha kakvog gledaju u raznim medijskim naslovnicama.

YouTube algoritam mijenja se iz tjedna u tjedan, tako i razni marketinški stručnjaci pokušavaju odgonetnuti što je to što utječe na kvalitetno pozicioniranje na YouTube platformi. 
Maksimalno skratite uvodnu scenu (intro), radi se o komadu video materijala ili animacije, koji je isti u svakom novom videu i to je dio po kojem će vas korisnici s vremenom raspoznavati.

Iskoristiti zadnje sekunde videa za promociju svojih aktivnosti.

Poželjno je osigurati jedno mjesto u stanu ili kući koje će služiti kako mini studio. Napravite privlačan thumbnail. 

Morate objavljivati novi sadržaj više od jednom tjedno i Izgraditi naviku snimanja sličnog video materijala. Morate korisnika zainteresirani za sadržaj koji želite predstaviti.

Da biste privukli pažnju osobe koje ja kliknula na vaš video, važno je da toj osobi odmah na početku predstavite zašto je vaš video dobar i koje će konkretno koristi donijeti njegovo gledanje. Eliminirajte dosadne dijelove iz videa.

Kvalitetnim dosegom do ljudi, osigurava se veliki broj sljedbenika, što u konačnici može dovesti do odlične zarade, ali samo ako zaista znate kako postati youtuber.


Na kraju ako se mučite kako postati youtuber, znajte i da je bolje raditi sadržaj duljeg vremenskog trajanja te da gledatelji duže ostanu okupirani video materijalom, koji im se mora svidjeti.