Znate li kako omekšati avokado?

Tvrdoća avokada je znak da plod nije dozrio. Sanjate li o ukusnom namazu od ovoga egzotičnog voća, a pri ruci nemate fin komad avokada, situacija se ipak može spasiti uz pokoji kuhinjski trik. Takav trik je i kako omekšati avokado.

Znate li kako omekšati avokado?

Pokušavate napraviti savršeni umak od avokada ali vaš avokado je pretvrd i ne uspijevate ga rezati. Naučite kako omekšati avokado.
Za ovaj trik kako omekšati avokado, potrebno vam je: lim za pečenje, malo aluminijske folije i tvrdi avokado.

Image



Evo i postupka kako omekšati avokado

Zamotajte ga u aluminijsku foliju, pa ga položite u lim za pečenje. 
Stavite ga u prethodno zagrijanu pećnicu na 100 Celzijevih stupnjeva i pustite da se lagano zagrije dok ne postane mekan. 
Ovisno o tvrdoći avokada za to će vam trebati od desetak minuta naviše.

Kada se avokado omekša izvadite ga iz pećnice i pustite da se ohladi prije nego što ga iskoristite za neki fin umak.

Ovo je ujedno jedini i najbolji način kako omekšati avokado.