Znate li kako napraviti kalup za tortu?

Volite raditi kolače ali ipak niste znalac koji poznaje sve tajne slastičarstva? Ovdje ćemo vam otkriti kako napraviti kalup za tortu

Znate li kako napraviti kalup za tortu?
Play logo

Kalup za tortu je prije pečenja dobro obložiti da ne biste imali neželjene vizualne posljedice i da vam se biskvit ne bi raspao pari pokušaju da ga odlijepite od kalupa.
Evo kako pravilno napraviti kalup za tortu.

Play logo
shimmer fallbackNajjednostavniji način da brzo i precizno obložite kalup za tortu je papirom za pečenje.

Sigurno ste i to pokušali i uvijek biste se iznervirali oko postavljanja papira koji nikako da se priljubi uz kalup te da ne stvara nabore na tijestu.
Rezanje kruga često bude preveliko, ili još i gore premalo u odnosu na ono što vam je potrebno i uvijek se zapitate kako pravilno napraviti kalup za tortu.

Za napraviti kalup za tortu uzmite papir za pečenje i presavijte ga nekoliko puta na trokut u odnosu na veličinu kalupa koji želite prekriti.
Papir presavijajte dok god imate prostora da ga presavijate u trokut. Kada više ne ide prerežite ga tako što ćete ga postaviti špic na centar kalupa te odrezati višak koji prelazi preko kalupa.
Nakon toga dobili ste veličinu papira za vaš kalup kojim ćete prekriti dno.

Ovaj postupak izgleda kompliciran samo dok ne probate, ali sada kada znate kako napraviti kalup za tortu to bi trebali ići jednostavno.

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.