Znate li kako napraviti facebook anketu

Ako vas interesira mišljenje određene količine ljudi donosimo nekoliko savjeta o tome kako napraviti Facebook anketu

Znate li kako napraviti facebook anketu

Da biste napravili Facebook anketu morate ići na Facebook stranicu s aplikacijom koja vam to dopušta, pa ako želite a ne znate kako napraviti Facebook anketu uradite sljedećeIdite na "POST TO PAGE" gdje možete odabrati jednu od dvije opcije.
Prvo odaberite da li anketu želite na svom osobnom profilu ili pak želite imati anketu na stranici na kojoj ste admin.
Zatim odaberite opciju "ADD POLL" te pod "question" upišite pitanje ankete.
Možete pitati što želite, kao npr.  "da li vam se sviđa moja stranica?" i pod "options" stavite odgovore "Yes" i "no". Ove dvije opcije su default ali vi isto tako možete napisati svoje i na jeziku na kojem želite.
Bitno je da vam svaki ponuđeni odgovor bude u novom redu
Sljedeći korak ako ne znate kako napraviti Facebook anketu je da pod opcijom "Vote button caption" stavite riječ kako želite da se vaša anketa zove pa tako možete ostaviti "vote" ili ga nazvati drugom riječju.

Nakon ovoga označite prve dvije kućice koje se nalaze ispod, a koje će omogućiti da se anketa pojavi na vašem profilu ili stranici, dok će druga objaviti slike vaših glasača.
Treća opcija se plaća pa nju ako želite ili ne želite - možete preskočiti.
Zatim slijedite korake "CREATE POLL" i "DOPUSTI" (allow).

Anketu ste objavili ali imate još nekoliko opcija kao npr. pozvati prijatelje da ispune anketu; objaviti anketu na zidovima; objaviti anketu na nekim fan stranicama;

Anketu možete objaviti i na zidovima prijatelja ili pratitelja. Vaša anketa bi tako bila postavljena pa sada kada znate kako napraviti Facebook anketu - napravite i vi svoju prvu. 

Image