Znate li kako napraviti domaći acidofil?

Ako želite napraviti acidofil u kućnoj radinosti, koji je ujedno mnogo zdraviji od onog kojeg nalazimo na policama dućana, donosimo nekoliko savjeta i koraka kako napraviti domaći acidofil

Znate li kako napraviti domaći acidofil?

Ako ste odlučili sami raditi domaći acidofil, svježi sir i jogurt – bez aditiva i umjetnih dodataka - ovo je članak za vas, a pišemo upravo o tome kako napraviti domaći acidofil.

ImageEvo nekoliko važnih savjeta i koraka kako napraviti domaći acidofil 

Acidofil, svježi kravlji sir, kao i sve vrste jogurta i mnogih mliječnih napitaka, veliki su saveznici skidanju kilograma, ali nam pomažu i voditi zdravi život koji uključuje i uravnoteženu prehranu, bogatu hranjivim sastojcima. Acidofil je bogat bjelančevinama te dobrim, nezasićenim mastima, kao i kalcijem i vitaminom D i B. Usto, sadrži esencijalne kiseline potrebne našem tijelu da bi normalno funkcioniralo te laktozu koja daje energiju. 
Ako želite da vaš acidofil bude još zdraviji, sami ga spravite. 
Ako uspijete nabaviti svježe domaće mlijeko (na tržnici ili mljekomatima u trgovačkim centrima), to će onda biti pun pogodak, a mi ćemo vam reći u nastavku kako napraviti domaći acidofil 

Acidofil je specifičan zbog bakterijske kulture koja se nacjepljuje.
Nema tu velike mudrosti. U posudu ulijte dvije litre mlijeka i zagrijte ga.
Zatim u njega ulijte sadržaj acidofila ili LGG-a (dobro izmiješan) i ostavite da se ukiseli. Ako je ljetno vrijeme ostavite ga negdje u hladu a gdje je ipak dovoljno toplo. 
Ako je hladno vrijeme držite ga negdje blizu peći. Za oko 12h imat ćete acidofil ili LGG identične kvalitete i okusa. 

Ako je mlijeko pretoplo stvorit će se grudice i neće biti toliko fin za piti. Ako je prehladno trebat će mu previše vremena da se napravi. Pola dana je optimalno vrijeme za dobiti dobar proizvod. Onda posudu stavite u hladnjak ili u zimsko vrijeme negdje gdje nije vruće. Ovako napravljen domaći acidofil pomaže i da štedite novac, a i manje zagađujete okoliš s plastičnim čašicama od acidofila/LGG-a.