Znate li kako izmjeriti veličinu stopala za kupnju obuće preko interneta?

Često se zamislimo i zapitamo kako pravilno izmjeriti veličinu stopala kada kupujemo obuću u online trgovinama i često se dogodi da kupimo premalu odnosno preveliku obuću. Stoga donosimo nekoliko savjeta o tome kako izmjeriti veličinu stopala.

Znate li kako izmjeriti veličinu stopala za kupnju obuće preko interneta?

To je jedan od razloga zbog kojeg morate znati prije kupnje obuće kako izmjeriti veličinu stopala i provjeriti tablice s veličinama kako bi izabrali odgovarajuću veličinu. 

Nije dovoljno se samo mjeriti ako ne znamo kako i što mjeriti,  stoga evo nekoliko crtica o tome kako ispravno izmjeriti veličinu stopala u odnosu na tip obuće koji kupujemo.

Ponuđene veličine mogu se naći gotovo na svakoj stranici s odjećom i obućom.

Image

Obuću nije lako naručiti preko interneta, pošto se veličine međusobno razlikuju. Obuća je možda i najteža stvar koju možemo kupiti i odabrati u kupnji na neviđeno.

Kako bi vam cipele doista odgovarale, morate izmjeriti dužinu stopala. Za to će vam trebati veći komad papira, olovka i mjerna traka.

Postupak kako izmjeriti veličinu stopala je sljedeći:

S oba stopala stanite na papir te označite kraj pete i vrh prstiju te nakon toga s ravnom crtom poveži obadvije točke. Izmjeriti morate oba stopala jer se mogu po dužini nekoliko razlikovati.

Zatim izmjerite dužinu oba stopala te zapišite onu dužu.

Ispod svakog proizvoda ćete pronaći tablice s veličinama gdje će biti također označene ponuđene veličine svake cipele. S izmjerenom dužinom stopala ćete lakše odabrati odgovarajuću veličinu.

Zapamtite da postoji i idealna razlika koja je od 0,6 – 1,0 cm manja od dužine broja cipele. 

Primjerice, ako je dužina tvog stopala 23,5 cm i ako je odgovarajući broj tvojoj dužini 37, moraš naručiti broj 38.

Primjerak tablica: Veličina363738394041 i Dužina23 cm23.5 cm24 cm24.5 cm25 cm25.5 cm

Nadamo se da su vam ovi savjeti kako izmjeriti veličinu stopala bili od koristi.