Čestitaj svojoj Nataliji!

'Rođena pod sretnom zvijezdom': Sretan imendan svim Natalijama!

Na današnji dan imendan slave Natalije - odlučile smo saznati što se krije iza tog lijepog imena

262602978_192862666377689_8770047670801698530_n.png

Zadnji dan ožujka, ali i prvi dan prosinca, rezerviran je za sve Natalije koje danas slave svoj imendan. Ime Natalija jedno je od češćih imena u Hrvatskoj, a danas ovdje živi preko pet tisuća ovakvih imenjakinja.

Ime Natalija, porijeklom je iz latinskog jezika, te se smatra da potiče od imena "Natalia" ili "Natalis", ili pak od riječi "natalis", koja nosi značenje "dan rođenja Isusa Krista" ili "Božić", kao i "dan radosti", "slavlje", "svetkovina" i "dan sreće". Upravo iz tog razloga, ovo ime je i sinonim za imena poput Božana ili Božica te Marija ili Magdalena, koje označavaju "radost Kristovog rođenja" ili ime "Majke Božje".

Ime Natalija davano je djevojčicama koje su rođene na Božić, ali se u današnje vrijeme takav običaj više ne prakticira. Natalija ima i neka druga značenja – ona koja je rođena radosna, žena koja donosi sreću i slavlje, sretna i rođena pod sretnom zvijezdom, ona koja je dar od Boga, Božja kći, bezgrešna i milosna. Ime Natalija ima razne varijante u svjetskim jezicima, a neke od njih su pak – Nathalie, Natália, Nataša, Natalia, Nata, Natka i Natali.

Kakve su osobe imena Natalija?

Prema numerološkim i astrološkim proračunima, za žene s imenom Natalija sretan broj je 1, a prema numerologiji, riječ je o snažnim i uspješnim osobama koje znaju upravljati novcem. Žene s ovim imenom imaju veoma izraženu individualnost, cijene nezavisnost i vrlo su uspješne u svim životnim poljima.

Vole privlačiti pažnju i vrlo su popularne u društvu, a u ljubavi su predane, odgovorne i hrabre.

Svim našim Natalijama želimo sretan imendan!