Čestitaj svojoj Mariji

Samostalne, energične i pametne: Sretan imendan drage Marije

Na današnji dan imendan slave sve Marije, a mi smo saznale što se krije iza tog prekrasnog imena

imendan marija.png

Ako se zoveš Marija, jedna si od sretnica koje nekoliko puta godišnje slave imendan. Najvažniji datumi kad Marije slave imendan su dan Uznesenja 15. kolovoza, 1. siječnja na Svetkovinu svete Marije Bogorodice, 8. rujna kada je spomendan rođenja Blažene Djevice Marije ili Mala Gospa i 8. prosinca kada slavimo Bezgrešno začeće Blažene Djevice Marije.

Kako je Isusova majka nosila ime Marija, u katoličanstvu ono predstavlja čistu i duboku ljubav. Latinski oblik Marije, koji potječe od hebrejskog Miryām, ime je o čijem se značenju još raspravlja. Mnogi vjeruju da to znači "more gorčine" ili "more tuge". Međutim, neki izvori navode alternativne definicije poput "pobune", "željenog djeteta" i "ljubavnice ili dame mora". Kako je ime Marija često u cijelom svijetu, postoji još mnogo tumačenja, a jedno od njih je 'ona koju voli Bog' i 'voljena'.

U duši si avanturistica, ali imaš oštar um i dobru sposobnost upravljanja novcem. Samostalna si i energična. Voliš vježbe, mentalne i fizičke. Tvoji su pokreti brzi, ali graciozni; tvoj govor je brz, ali elegantan. Želiš da se stvari rade na tvoj način.

Vlastitu slobodu cijeniš iznad svega. Nisi posesivna ni ljubomorna na druge. Posjeduješ sposobnost improvizacije i možeš se nositi s nekoliko stvari odjednom. Teško se opuštaš i ponekad patiš od nesanice. Kad staneš, to je obično od iscrpljenosti. Teško ti je slijediti raspored jer ne poštuješ rutinu. Moraš biti zauzeta, a najbolje stvari radiš kad imaš slobodne ruke.

Analiza imena Marija po slovima

M - pametna si i uspješna u poslu.

A - ambiciozna si i slobodoumna i poznata si kao razumna osoba.

R - uvijek si bila neodlučna, i bit ćeš i u budućnosti. Oklijevanje je normalan dio tvog života.

I - ti si emotivna osoba. Srce ti lako može biti slomljeno i vrlo si osjetljiva.

J - ikona si tvrdoglavosti. Želiš posjedovati sve što vidiš. I čini sve da to postigneš.

A - ambiciozna si i slobodoumna i poznata si kao razumna osoba.

Svim našim Marijama želimo sretan imendan!

POGLEDAJ VIDEO: Recept za hrskavi sendvič koji će oduševiti sve gurmane