Nije nas iznenadilo

Istraživanje otkrilo kako muškarci više preferiraju žene s dugom kosom

Još od davnina, duga kosa smatrala se znakom plodnosti i ženstvenosti, a zdrava i bujna kosa do danas je ostala jedan od fizičkih atributa koji najviše privlače pripadnike muškog spola

pexels-chermiti-mohamed-3089886.jpg
Foto: Pexels

Danas više nije neuobičajeno vidjeti žene s kratkom frizurom, štoviše, sve veći broj žena se odlučuje za kratku kosu zbog lakšeg i jednostavnijeg održavanja, a mnogim ženama takve frizure zaista odlično stoje.

Ipak, ako se pita muškarce, oni i dalje više vole žene s dugom kosom, a na tu temu napravljena su i brojna istraživanja čiji nas rezultati i nisu pretjerano iznenadili.

Image
Visok i zgodan

Studija otkrila: Žene su najsretnije s ovakvim muškarcima

Brojne studije provedene tijekom godina su pokazale da pripadnici muškog spola, u prosjeku, preferiraju žene s dugom kosom. Muškarcima se sviđaju žene s dugom kosom jer djeluju ženstvenije i ranjivije, a još od rane povijesti, duga kosa tradicionalno se veže uz plodnost pa je i to jedan od razloga zašto većina muškaraca dugu kosu smatra privlačnijom. Stvar je u ženskoj privlačnosti, a to je potvrdilo i istraživanje koje je provelo sveučilište University of Western Ontario. Većina muških sudionika tog istraživanja izrazila je sklonost ženama s duljom kosom jer im one djeluju atraktivnije.

Image
Foto: Pexels

Prema anketi koju je proveo Daily Mail, pokazalo se da muškarci vole kad je kosa blago valovita ili kovrčava, a većina njih otkrila je kako preferiraju prirodan izgled s lijepo oblikovanim kovrčama. Osim toga, ispitanici koji su sudjelovali u toj anketi rekli su i da više vole kada žene kosu nose raspuštenu, a ne svezanu u rep.

Studija iz magazina Scandinavian Journal of Psychology također je pokazala slične rezultate, a prema tom istraživanju, duga kosa kod žena smatra se 'znakom dobrog zdravlja i plodnosti'.

Zdrava, sjajna i bujna kosa jedan je od najčešćih fizičkih atributa koji privlače muškarce, osobito prilikom prvog susreta stoga i ne čudi zašto su brojne žene opsjednute svojom frizurom.

Prema svemu sudeći, unatoč sve većoj popularnosti kratkih frizura, čini se da je duga kosa bezvremenski klasik koji nikad neće izaći iz mode.