Sjećaš li ih se?

Od Rubi do Esmeralde: Kako danas izgledaju zvijezde španjolskih i meksičkih sapunica?

Generacije i generacije odrasle su uz španjolske i meksičke telenovele, a danas se prisjećamo njihovih junakinja (i anti-junakinja) - evo kako izgledaju i čime se bave

telenovele-glumice.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Nema te osobe koja nije progovorila španjolski uz popularne meksičke i španjolske telenovele i sapunice koje su nas svojedobno prikovale za male ekrane.

Prije turskih serija i onih modernijih španjolskih serija, poput "La Case de Papel", gledali smo "Esmeraldu", "Rubi" i "Tajnu čokolade", a svaka od tih serija svoje je glavne junakinje lansirala među zvijezde i donijela im slavu.

Image
Televizijski vremeplov

'Televisa presenta' - kultne meksičke sapunice koje smo obožavale

Neke od njih i nastavile su glumiti u sapunicama, neke su se probile na američko tržište, a neke grade pjevačku karijeru. Ukratko, sve su one i dalje tu negdje, a ako si možda zaboravila na neke od njih, sada je idealno vrijeme da ih se prisjetiš. Od Esmeralde do Marisol, evo gdje su danas slavne glumice iz popularnih telenovela, kako izgledaju i što rade. Bi li ih prepoznala?

Bárbara Mori - "Rubi"

Meksička glumica i manekenka Bárbara Mori utjelovila je lik "zločeste djevojke" Rubi u istoimenoj seriji koja se snimala davne 2004. godine. Ova zavodnica crne kose danas ima 44 godine, a izgleda bolje no ikad. Ipak, život ju nije mazio - nakon uspjeha u sapunici okrenula se filmu, a karijeru joj je usporio rak dojke koji joj je dijagnosticiran 2007. godine. Zanimljivo je i da je u dobi od samo 39 godina postala baka, a svog sina rodila je kad joj je bilo samo 19 godina.

Leticia Calderón - "Esmeralda"

Meksičku glumicu Leticiju Calderón pamtimo po ulogama u brojnim telenovelama - nekada je glumila zlicu, nekada dobricu, no bez sumnje je najviše ostala zapamćena po ulozi Esmeralde iz istoimene serije koja je snimljena 1997. Ta ju je uloga lansirala među zvijezde, a nakon toga postala je popularna diljem svijeta i etablirala se kao uspješna glumica te osvojila brojne nagrade.

Elizabeth Gutiérrez - "Drugo lice"

Nema osobe koja nije gledala seriju "Drugo lice" u kojoj je glumila Elizabeth Gutiérrez, slavna meksičko-američka glumica i model. Ta joj je serija donijela veliku slavu, a ubrzo se udala i za velikog zavodnika, glumca Williama Levyja. Ipak, posljednjih je godina u centru pažnje, i to ne zbog svojih uloga, već zbog uskoro bivšeg muža, koji ju je prevario s više od 80 žena i kojeg je početkom ove godine odlučila ostaviti.

Marlene Favela - "Protiv vjetra i oluje"

Meksičku glumicu Marlene Favelu proslavila je uloga Natalije Rios u seriji "Protiv vjetra i oluje", snimljenoj sada već davne 2005. godine. Osim nje, glumica se pojavila u još nekoliko poznatih meksičkih telenovela, poput "Rubi" i "Između ljubavi i mržnje", a danas i dalje glumi u telenovelama te se pojavila kao gostujuća glumica u američkoj hit seriji "Djevica Jane".

Erika Buenfil - "Marisol"

Kraj devedesetih obilježila je meksička telenovela "Marisol", u kojoj glavnu ulogu tumači poznata meksička glumica i pjevačica Erika Buenfil. I prije ove uloge već je bila vrlo poznata, a nakon nje ostvarila je još nekoliko značajnih uloga i osvojila brojne nagrade. U međuvremenu je snimila i tri glazbena albuma, a povremeno nastupa i u kazalištima.

Génesis Rodríguez - "Tajna čokolade"

Svi smo gledali "Tajnu čokolade" kada se 2007. godine počela prikazivati na našoj televiziji, a upravo u njoj glavnu ulogu tumači Génesis Rodríguez, kubansko-venezulansko-američka glumica koja ima i zavidnu holivudsku karijeru. Trenutno ju gledamo u američkoj seriji o superjunacima, "Umbrella Academy: Obitelj superjunaka".

Sandra Echeverria - "Marina"

Uloga Marine u istoimenoj seriji iz 2006. pripala je meksičkoj pjevačici i glumici Sandri Echeverriji, koja je, osim što je glumila, i otpjevala i uvodnu pjesmu telenovele, a nakon nje pojavila se i u seriji "Klon". Osim glumačke, ima i zavidnu pjevačku karijeru, a kao glazbenica, imala je na preko 200 nastupa s pop-grupom "Perfiles"

Gabriela Spanic - "Otimačica"

Venezuelanska glumica hrvatskog podrijetla najpoznatija je po ulogama u latinoameričkim telenovelama, poput "Otimačice", gdje je tumačila uloge Pauline i Paole, dviju žena koje si fizički sliče, ali su u potpunosti drugačije. Ta joj je serija donijela najveći uspjeh, a nakon nje odigrala je tek nekoliko uloga.