Poslovne oduke

Novi identitet: Zvijezde koje su promijenile ime

Mnoge zvijezde su se odlučile da je puno bolje za njihovu karijeru da se odmaknu od svog imena ili prezimena (ili oboje) kako bi bili uspješniji

BeFunky-collage (3).jpg
Foto: Profimedia.hr

Danas roditelji vrlo pažljivo odabiru ime za dijete i razmišljaju o puno faktora. Slaže li se ime s prezimenom? Kako odgovora u današnjem svijetu? Ima li obiteljsku povijest ili neko značenje koje im se sviđa? Puno je faktora o kojima se danas razmišlja kada se djetetu daje ime.

Image
Kakva romantika

Kad zvijezde zaprose: Najromantičnije i najposebnije zaruke slavnih faca

No ponekad čak i kada su se roditelji jako trudili odabrati ime, ljudi u odrasloj dobi nisu zadovoljni svojim imenom. Jednostavno neke osobe ne osjećaju da je ime koje nose dio njih i zbog toga često imaju nadimke koje vole. Neki čak toliko ne vole svoje ime da se odluče i na službenu promjenu. No među uspješnim holivudskim glumcima ovo nije tako rijetka pojava. Teško je uspjeti u filmskom svijetu o kojem sanja toliko ljudi, stoga je važno imati pamtljivo ime koje se sviđa publici. Neki od najvećih svjetskiih glumaca su promijenili svoje ime, a zanimljivi su razlozi zašto su odabrali novo ime.

Diane Keaton

Pravo ime: Diane Hall

Velika glumica koju pamtimo po kultnim ulogama i zanimljivom modnom izričaju zapravo se preziva Hall. Kao Annie Hall, njezinoj ulozi u klasiku Woodyja Allena za koji je dobila i Oscar. Allen je ulogu napisao za nju, prije toga su bili u ljubavnoj vezi, a lik je nazvao po njezinom originalnom prezimenu i kombinirao s njezinim nadimkom. Glumica je promijenila prezime iz Hall u Keaton, djevojačko prezime svoje mame, jer je u isto vrijeme postajala još jedna glumica koja se zvala kao ona.

Olivia Wilde

Pravo ime: Olivia Jane Cockburn

Lijepa glumica odlučila je promijeniti svoje prezime na početku karijere. Zašto? Obožavala je pisca Oscara Wildea nakon što je u srednjoj školi glumila u jednom njegovom komadu. Kada je započela karijeru odučila je postati Olivia Wilde.

Tom Cruise

Pravo ime: Thomas Cruise Mapother IV

Samo je jedan jedini Tom Cruise u Hollywoodu, ali nije jedini u svojoj obitelji! Njegovo pravo ime je Thomas Cruise Mapother IV, a na početku karijere odlučio je na preporuku agenta koristiti srednje ime kao prezime.

Helen Mirren

Pravo ime: Ilyena Vasilievna Mironoff

Velika britanska glumica promijenila je prvo i srednje ime. Dok je prezime promijenio njezin otac pedesetih godina i prilagodio gaengleskom jeziku. Rođena u obitelj Rusa i Britanke te je dobila rusko ime, ali ga je promijenila u Helen.

Winona Ryder

Pravo ime: Winona Laura Horowitz

Glumica koja je bila na vrhu, pa pala na dno, no posljednjih godina ponovno je na vrhu popularnosti zbog genijalne uloge u seriji "Stranger Things" također je na listi glumaca koji su odlučili imati ime koje se lakše pamti. Kada su je kod prve uloge pitali kako želi da je potpišu na odjavnoj špici, rekla je Ryder. I to zbog toga što je u pozadini svirao album Mitch Rydera.

Bella Hadid

Pravo ime: Isabella Khair Hadid

Bella Hadid jedna od najuspješnijih manekenki današnjice, a 2016. godine njezino lice su proglasili najljepšim na svijetu. Svoje lice je potpuno promijenila operacijama, ali promijenila je i svoje ime promijenila, kao i lice, te se odlučila za nadimak koji je imala odmalena. Naime, punog imena Isabella Khair skratila je u Bella (što uostalom na talijanskom znači lijepa)

Marilyn Monroe

Pravo ime: Norma Jean Mortenson

Teško je danas zamisliti da bi se jedna od najljepših glumica svih vremena mogla zvati drugačije. Monroe je krštena kao Norma Jeane Baker, ali je na rodnom listu upisana kao Norma Jeane Mortenson. Ime je promijenila kada se udala za Jamesa Doughertyja, preuzela je njegovo prezime.

No zakonski je promijenila ime u Marilyn Monroe 1956. godine jer je direktor Ben Lyon predložio da odabere ljepše ime za film. Dao joj je ime Marilyn jer ga je podsjetila na glumicu Marilyn Miller, a ona je izabrala Monroe jer je to bilo srednje ime njezine mame.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.