Zlatni rez presudio: Ovo je najljepša žena na svijetu

Dosad je najljepša žena na svijetu po principu 'zlatnog reza' kojeg izvode estetski kiruzi, bila manekenka Bella Hadid. Ona se ovaj put našla na trećem mjestu,a titulu najljepše žene na svijetu ponijela je britanska glumica Jodie Comer, zvijezda hit serije 'Killing Eve'

profimedia-0689686444.jpg

Iako će mnogi reći kako je ljepota uvijek u oku promatrača, čini se kako će estetski kirurzi reći kako je ljepota u zlatnom rezu. Naime, gotovo svake godine britanski plastični kirurg  Julian De Silva  iskoristi kompjutersko mapiranje lica na slavnim damama, pa je i ove godine došao do rezultata tko je najljepša slavna žena na svijetu.

Pomoću uređaja koji mjeri fizičku savršenost izmjerio je lica mnogih poznatih dama te je objavio kako je 29-godišnja zvijezda serije 'Killing Eve' najljepša žena na svijetu jer ima 94.52% točnost savršene ljepote prema zlatnom rezu. Pri tome koristi grčki "zlatni omjer ljepote Phi" odnosno matematički omjer 1,618: 1, a broj 1,618 naziva se Phi.

"Pokazalo se da ona ima najbolji položaj nosa i usana s rezultatom od 98.7%, što je samo 1.3% od savršenog oblika", rekao je De Silva, no najslabiji rezultat su joj dale obrve odnosno 'samo' 89 posto savršenstva.

Jodie je tako s trona skinula dosadašnju ženu s najljepšim licem supermodela Bellu Hadid koja se ovaj put našla na trećem mjestu.

U nastavku pogledaj koje su se još dame našle na ljestvici žena s najljepšim licem.

Zendaya

Na drugom mjestu zlatnog reza, našla se megauspješna pjevačica i glumica Zendaya. 26-godišnjakinja je dobila tek nešto manji postotak od prve Jodie.

Bella Hadid

Supermodel Bella Hadid donedavno je bila prva na ljestvici žena s najljepšim licem po zlatnom rezu. Bella je tako lani bila prva i najviše ocjene je dobila tada za položaj očiju (97,7%), širinu usana (95,8%) i usne (94,1%). Ipak ovaj put je bila na trećem mjestu.

Beyonce

Za dva mjesta od lani je 'pala' i Queen B. Naime, pjevačica je lani bila na drugom mjestu, a ove godine na četvrtom mjestu s postotkom od 92.44%. Beyonce je ujedno i najstarija slavna dama koja se našla u top 5 ljepotica.

Ariana Grande

29-godišnja pjevačica našla se na 5 mjestu žena s najljepšim licem i to s postotokom od 91.81%.

Kim Kardashian

Najpoznatija starleta na svijetu, Kim Kardashian našla se na osmom mjestu 'najsavršenijih lica' slavnih dama.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.