Zaraza- intrigantan triler od danas u kinima

Pogledajte uzbudljivi triler o pandemiji koja uzrokuje raspad društvenog sustava

Zaraza- intrigantan triler od danas u kinima

Putnica u baru na međunarodnom terminalu posegne za bombončićem dok konobaru pruža kreditnu karticu. Poslovni sastanak počinje rukovanjem. Čovjek zakašlje u punom autobusu…

Jedan kontakt. Jedan trenutak. Smrtonosni virus je prenesen.

Kad se Beth Emhoff (Gwyneth Paltrow) vrati u Minneapolis s poslovnog puta u Hong Kong, uvjerena je da ju samo smeta promjena vremenske zone – ali se pokaže da ima virus. Dva dana kasnije umire u hitnoj službi, a liječnici šokiranom suprugu (Matt Damon) kažu da nemaju pojma od čega je umrla.


shimmer fallback


Uskoro i drugi počnu pokazivati iste misteriozne simptome: kašalj, vrućica, napadaji, krvarenje u mozgu… i, na kraju – smrt. Minneapolis, Chicago, London, Pariz, Tokio i Hong Kong – geometrijskom progresijom jedan slučaj dovede do četiri, pa do šesnaest, pa do nekoliko stotina i tisuća, a zaraza se širi preko granica zahvaljujući bezbrojnim međuljudskim kontaktima koji se odvijaju svakog dana.

Globalna pandemija širi se nevjerojatnom brzinom.


shimmer fallback


U Američkom centru za kontrolu i prevenciju bolesti istraživači pokušavaju razbiti kod jedinstvenog biološkog patogena koji neprekidno mutira. Zamjenik direktora Cheever (Laurence Fishburne) pokušava primiriti rastuću paniku unatoč vlastitoj zabrinutosti i mora poslati hrabru mladu liječnicu (Kate Winslet) u opasnu misiju. Istovremeno, usred plime sumnje vezane uz potencijalno cjepivo – i to tko će ga prvi primiti - Dr. Leonora Orantes (Marion Cotillard) iz Svjetske zdravstvene organizacije pokušava otkriti izvor zaraze protiv koje se moraju boriti.


shimmer fallback


Smrtnost je u porastu a ljudi se bore ne bi li zaštitili sebe i svoje najmilije dok se društveni poredak raspada i jedan blogger (Jude Law) tvrdi da javnost nije upoznata s istinom o tome što se zapravo događa, čime pokreće epidemiju paranoje i straha, zaraznu barem koliko je zarazan i sami virus.


shimmer fallback


Oscarovac Steven Soderbergh (Traffic) redatelj je globalnog trilera Zaraza u kojem glume Oscarom nagrađeni Marion Cotillard (La Vie en Rose, Inception) i Matt Damon (Good Will Hunting, serijal Bourne); za Oscara nominirani Laurence Fishburne (What’s Love Got to Do With It, The Matrix) i Jude Law (Cold Mountain, Sherlock Holmes); te Oscarom nagrađene Gwyneth Paltrow (Shakespeare in Love, Iron Man) i Kate Winslet (The Reader, Titanic).

IZVORNO IME: Contagion
REDATELJ: Steven Soderbergh
ULOGE: Marion Cotillard, Mat Damon, Jude Law, Gwyneth Paltrow, Kate Winslet
ŽANR: triler
TRAJANJE FILMA: 107 minuta
GODINA: 2011
DRŽAVA: SAD
www.contagionmovie.co.uk

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.