Uvijek ih volimo gledati

Najbolje stare 'feel good' serije koje nam nikad ne dosade

Ove serije u nama bude osjećaj nostalgije i možemo ih gledati baš uvijek - izabrale smo šest najboljih 'feel good' serija uz koje se uvijek bolje osjećamo

feelgoodserije.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Svakome barem ponekad padne na pamet zahvaliti se onima koji su osmislili streaming usluge i tako nam omogućili da iz dana u dan pratimo serije i filmove, posebno one stare i nostalgične koje nas podsjećaju na prošla vremena.

Image

Stalno gledaš iste omiljene serije ili filmove? Evo zašto je to dobro za tvoju psihu

A nakon 2020. godine i pandemije koju je sa sobom donijela, nije iznenađenje da se mnogi od nas okreću voljenim serijama iz sretnijih dana kako bismo lakše mogli prebroditi zabrinjavajuća vremena. Jer, iako su nove serije poput Netflixova "Bridgertona" i "Money Heista" osvojile srca publika, nema ničega poput onog umirujućeg osjećaja koji proizlazi iz ponovnog gledanja serije u kojoj točno znamo što se događa i kako će završiti.

I iako je poprilično teško izabrati favorite, pronašle smo nekoliko starih "feel good" serija koje u nama bude nostalgiju i neobičan osjećaj sreće i mira - od klasičnih sitcoma koje ne možemo prestati gledati do tinejdžerskih drama koje nas vraćaju u 2000-te, ovo je naš izbor najboljih "nostalgičnih" serija.

"Prijatelji"

Nema sumnje da su popularni "Prijatelji" na prvom mjestu ove ljestvice, a čak im i znanost ide u prilog - jedno je istraživanje otkrilo da je gledanje "Prijatelja" zapravo jako dobro za našu anksioznost. Osim toga, uopće nema potrebe za objašnjavanjem zašto je ova megapopularna serija na prvom mjestu - od odlične radnje koja je smještena u devedesetim godinama u lijepom malom stanu u New Yorku, do skupine usko povezanih prijatelja koji toliko vremena provode na kavi i deset nevjerojatnih sezona, ovo je jedna od onih serija koje možemo gledati uvijek, bez obzira na sve.

"Seks i grad"

Nitko ne može poreći utjecaj koji je serija "Seks i grad" imala na živote žena u devedesetima, a vjerojatno i danas. Sada, iz perspektive komfornog gledanja, emisija nudi puno toga - nevjerojatno žensko prijateljstvo, humor, trenutke koji se mogu citirati i priče koje nas uvijek taknu, čak i godinama nakon. Nema sumnje da je serija imala svojih "problematičnih" trenutaka, a završetak serije svrstava se u najgoru završnicu TV serija svih vremena, ali sve u svemu, zauvijek će imati mjesto u našim srcima (čak i ako se ponekad ne slažemo s Carrie i njezinim odlukama).

"Tračerica"

Moda, skandali i privilegije koje ilustriraju izuzetno lijepe tinejdžerice s kojima se većina nas nikada neće moći poistovjetiti. Teško je utvrditi što to točno "Tračericu" čini jednom od serija kojoj se uvijek rado vraćamo, pogotovo ako se uzme u obzir toliko elemenata koji ju čine jednom od najznačajnijih TV serija svoje generacije, ali i svih vremena. I premda će se pojaviti potpuno nova postava za novu "Tračericu" koju ćemo uskoro gledati, ništa neće zamijeniti staru "Tračericu" i neponovljive Blair i Serenu.

"Gilmoreice"

Ova serija postaje bolja i bolja sa svakim ponovnim gledanjem. Iako većina srednjoškolskih drama nudi klasične priče i nevjerojatne obrate, "Gilmoreice" su uspjele prikazati svakodnevne drame s kojima se možemo povezati kako bi se osjećale jednako i smireno i uzbudljivo. Od duhovite zafrkancije Lorelai i Rory koje su više kao prijateljice nego kao majka i kći, do činjenice da su gotovo svi likovi prilično simpatični, ovo je jedna serija koja je izdržala test vremena, a gledat će se još dugo.

"Uvod u anatomiju"

Možda je čudno staviti "Uvod u anatomiju" na ovaj popis s obzirom na to da se bolničke drame uglavnom bave težim temama od uobičajenih 20-minutnih sitcoma, međutim, to je ono što je također čini sjajnom. Obrađujući teme poput smrtnosti, smrtnih bolesti i raznih drugih oblika patnje, serija nudi neobično smirujuću perspektivu života, a ima i toliko likova koje volimo gledati.

"One Tree Hill"

"One Tree Hill" ozbiljno je podcijenjena serija i zaslužuje puno više zasluga. Što se klasičnih tinejdžerskih serija tiče, imala je sve - smiješno atraktivne tinejdžere zbog kojih smo si postavili pitanje zašto nitko od dječaka u srednjoj školi nikada nije izgledao kao Chad Michael Murray, najbolje prijateljice plavušu i brinetu i puno ćudljivih trenutaka i seksualne napetosti kako bi održali naš interes.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.