Za nekoliko dana obilježavamo Majčin dan: Donosimo ti pet ideja kako svoju majku obradovati i pokazati joj da misliš na nju

Vrijeme je da proslavimo najdražu osobu koja je uz nas u svim lijepim i teškim trenutcima

Za nekoliko dana obilježavamo Majčin dan: Donosimo ti pet ideja kako svoju majku obradovati i pokazati joj da misliš na nju

Majčin dan se u većini zemalja obilježava druge nedjelje u svibnju, što znači da ga ove godine slavimo 10. svibnja. Iako se majčinstvo slavilo od antičkih vremena, Majčin dan kakvog znamo danas počeo se obilježavati u Americi u 20. stoljeću. Začetnicom se smatra Anna Jarvis koja je 1905., nakon smrti majke Ann Reeves Jarvis, pokrenula kampanju kojom je htjela odati počast svojoj majci. Na prvu je Annin zahtjev da Majčin dan postane službeni blagdan obijen, no ona nije odustajala. Nakon nekoliko godina obilježen je prvi službeni Majčin dan, a s vremenom se običaj proširio na zemlje diljem svijeta.

Image

9 stvari koje ti mama nikada neće priznati na glas


Više nego ikada prije, majke zaslužuju da ih se sjetimo te da ih počastimo barem sitnicom kako bi im pokazale našu neizmjernu zahvalnost što su svakodnevno uz nas. Biti moderna majka nije nimalo lako, a ako u obzir uzmemo i trenutnu situaciju, čini nam se kako su majke one koje nose većinu tereta u obitelji. Zato smo izdvojile nekoliko ideja za poklone kojima ju možeš razveseliti. Pokloni ne moraju nužno biti veliki, bitno je samo da pokažeš majci da misliš na nju i da si zahvalna na svemu što je za tebe učinila. 

Happy Mothers Day Happy Mamas Day GIF from Happymothersday GIFs


Pošalji joj cvijeće i čestitku

Čak i ako ovih dana ne možeš biti pored nje, svojoj majici možeš pokazati da misliš na nju sitnicama poput cvijeća i čestitke. Danas postoje mnoge cvjećarnice koje cvijeće dostavljaju na željenu adresu, a posebno će biti lijepo ako prigodnu čestitku izradiš sama. 

Podrži hobi kojim se bavi ili ju potakni da stvori novi

Ako je tvoja majka zaljubljenica u čitanje, kupi joj knjigu, a ako voli vrtlarenje, neku novu biljku. Tako ćeš joj pokazati da ti je stalo do toga da uživa i bude sretna. A ako i nema neki posebni hobi, možda bi ju ovakvim poklonom mogla potaknuti da se napokon počne baviti nečime što je oduvijek htjela, a nije imala prilike. 

Image


(Foto: Unsplash)

Složi kolaž uspomena

Šanse su velike da si ovih dana zatvorena u vlastitom domu odlučila proći kroz fotografije iz djetinjstva i mlađih dana. Složi takve fotografije u kolaž i uz njih dodaj nekoliko rečenica kojima ćeš opisati zašto si zahvala svojoj majci. Takav poklon sigurno će ju razveseliti. 

Image


(Foto: Unsplash)

Iznenadi ju omiljenom slasticom

Ako imaš sreće i karantenu provodiš u blizini majke, razveseli ju njezinom omiljenom slasticom. Čak i ako nisi najbolja kuharica na svijetu, sam pokušaj izrade slastice pokazat će tvojoj majci da misliš na nju i da si se potrudila izdvojiti vrijeme koje si posvetila samo njoj. Još će biti lijepše ako u slastici budete uživale zajedno. 

Odvedi ju na piknik u prirodu

Nema ljepšeg poklona od vremena provedenog zajedno s onima koje volimo najviše. Upravo zato poklon za Majčin dan ne mora nužno biti predmet. Kako i same ne provodimo dovoljno vremena s majkama, dan proveden u prirodi, šetajući i pričajući o uspomenama sigurno je nešto što bi ih obradovalo. Sve obaveze koje imaš zaboravi na trenutak i posveti se najvažnijoj osobi u životu, svojoj majci. 

Image


(Foto: Unsplash)