Ljepotica bez premca

Wonder Woman slavi 36. rođendan: Životna priča Gal Gadot

Gal Gadot je izraelska glumica i bivša manekenka koja je od Miss Izraela postala jedna od najplaćenijih dama Hollywooda. Donosimo ti njezinu priču.

BeFunky-collage.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Sigurno si gledala ili barem čula za filmsku franšizu o najvećoj ženskoj stripovskoj junakinji, Wonder Woman. U modernoj inačici filma utjelovila ju je prekrasna izraelska glumica Gal Gadot. Ova bivša manekenka i fotomodel danas zarađuje ogromni novac zahvaljujući svojem glumačkom talentu, no nekoć nije ni sanjala da će kročiti crvenim tepisima.

Rođena je u Petah Tikvi u Izraelu i odrastala je u iznimno židovskoj obitelji koja je korijene vukla iz Europe. Gadotin otac je šesta generacija židova rođenog u Izraelu, a njeni baka i djed s majčine strane su rođeni u Europi. Djed, koji je bio zarobljen u koncentracijskom logoru Auschwitz preživio je Holokaust, a baka je pobjegla prije invazije nacista. Gadotini korijeni su oni aškenaških Židova iz Poljske, Austrije, Njemačke i Češke.

Image
Raskošne ljepotice

Punašne slavne žene koje dokazuju da kilogrami u Hollywoodu nisu prepreka uspjehu

Kada joj je bilo 18 godina bila je okrunjena za Miss Izraela, no nije se nastavila baviti manekenskom karijerom jer je dvije godine provela u izraelskoj vojsci, učeći kao braniti svoju zemlju u slučaju rata. Nakon odslužene obvezne vojne obuke, započela je studij u blizini Tel Aviva, no polako se počela vraćati i show businessu. Isprva je zarađivala kao fotomodel, a nije dugo trebalo da ju uoče i glumački agenti. Tako je počela glumiti u domaćim izraelskim produkcijama, da bi 2009. ostvarila svoju prvu međunarodnu ulogu i to u filmu „Brzi i žestoki: Povratak“.Nakon toga je postala svjetski poznata po svojoj ulozi Diane Prince u filmu „Wonder Woman“ dijelu filmske franšize DC Extended Universe te u filmu „Batman vs Superman: Zora pravdenika“. Nakon toga je uslijedio njezi prvi solo film u toj ulozi, „Wonder Woman 1984,“ koji je ujedno do danas i njezin najveći komercijalni uspjeh.  

shimmer fallback

U 2018. magazin Time je proglasio Gadot jednom od 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu, a na toj listi je bila i jedna od najbolje plaćenih glumica. Od tada do danas ništa se nije promijenilo. Gal svakodnevno oduševljava svojom pojavom, ali i novim projektima, pa ne začuđuje kako joj se baza fanova povećava iz godine u godinu.

Tome u prilog ide i činjenica da se u listopadu 2020. na godišnjoj Forbesovoj listi najplaćenijih glumica na svijetu našla na trećem mjestu. Za tu poziciju bila je zaslužna njezina plaća od 20 milijuna dolara za ulogu u Netflixovom filmu „Red Notice“. U lokalnim medijima u Izraelu nazivaju je "najvećom izraelskom superzvijezdom".

shimmer fallback

Zanimljivo je da je Gal Gadot na početku svoje glumačke karijere, još 2007. trebala postati Bondovom djevojkom no na kraju je tu titulu ugrabila Olga Kurylenko. Glumica je rekla kako zbog te propuštene prilike malo žali, ali i da misli kako je bolje da se nije u početku profilirala samo kao još jedna Bondova ljepotica. Ovako je postala Wonder Woman, što je svakako impresivnije.

Inače, Gal je poznata kao iznimno požrtvovna glumica koja za vrijeme snimanja svojih filmova ne koristi kaskadere. Tako se za ulogu Wonder Woman pohađajući lekcije iz mačevanja i borilačkih vještina kao što su kung fu, kickboxing, capoeira i brazilski jiu-jitsu. Svoju nevjerojatno fit liniju održava konstantnim rigoroznim vježbanjem te praćenjem pravilnog plana prehrane, a poznato je i kako obožava sve outdoor aktivnosti.

U listopadu 2019. Gadot je, zajedno sa svojim suprugom Yaronom Varsanom, osnovala producentsku kuću Pilot Wave te izjavila kako će koproducirati seriju o glumici i izumiteljici Hedy Lamarr za Apple TV+, u kojoj će i glumiti, kao i povijesni triler o Ireni Sendler, humanitarki iz Drugog svjetskog rata, za Warner Bros. Tako se čini da Gal stvarno na svakom koraku širi svoje poslovno carstvo te nas sve više i više oduševljava. Postala je uzor ženama i djevojkama diljem svijeta.

Što se privatnog života tiče, Gal je sretno udana za izraelskog graditelja i arhitektonskog inžinjera Yarona Versanoa i to od 2008. godine. Par je u braku dobio dvije kćeri, a Gadot je prije dva mjeseca svijetu obznanila da očekuju rođenje svog trećeg djeteta. Čini se stoga kako lijepoj glumici ruže cvatu na baš svakom polju – i privatnom i poslovnom.

Image
Godine su samo broj

Mlađe je slađe: Slavne dame koje su puno starije od partnera

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.