Vunene životinje ove ruske umjetnice slađe su od svega što si dosad vidjela

Osim šumskih, ova umjetnica izrađuje i egzotične životinje, a izgledaju nevjerojatno stvarno

Vunene životinje ove ruske umjetnice slađe su od svega što si dosad vidjela

Ono što umjetnost čini toliko posebnom jest raznolikost koju nudi umjetnicima - umjetnost je sveprisutna, ne poznaje granice, vrijeme, ni prostor. Ona jednostavno nadahnjuje. Dokaz tomu je i ova ruska umjetnica, čije stvaralaštvo nije nalik ničemu što smo dosad vidjeli, a u čija se djela zaljube svi.

Yulia Derevschikova iz Khabarovska u Rusiji umjetnica je koja stvara nevjerojatno slatke vunene životinje koristeći tehniku filcane vune. Ova tehnika, poznata i kao suho filcanje, uključuje spajanje i tkanje, što vuni daje dodatnu mekoću i čini ju bujnijom. Yulia spaja vunena vlakna koristeći iglu, a njezina divna životinjska stvorenja, zahvaljujući vuni, izgledaju kao da su prekrivena pravim krznom.

"Vuna je prirodni materijal koji tijekom vremena ne gubi svoja svojstva, za razliku od lažnog krzna. Igračka napravljena od vune hipoalergenska je, budući da vuna ne sadrži mikroorganizme koji mogu naštetiti osjetljivoj koži", kaže Yulia.Tehnika suhog filcanja omogućuje ti da igračka dugo vremena izgleda kao da je nova, a dobra stvar kod vunenih igračaka je ta da su izdržljive i mogu se prenositi s generacije na generaciju, bez da promijene izgled.

Meka, šumska stvorenja, poput zečeva, miševa, patki, ježeva, vjeverica i srni, zadivljujuća su, a izgedaju nevjerojatno stvarno. Osim šumskih životinja, Yulia stvori i poneku egzotičnu, poput ljame, mladunčeta lava ili crvenog pande.Yuila ima uistinu impresivan portfolio i tvrdi da svu inspiraciju pronalazi u svojoj ljubavi prema životinjama. Za stvaranje jedne takve životinje potrebno joj je minimalno 20 sati, a nedavno je svoju ljubav i unovčila tako što je počela prodavati i dostavljati male životinjice.

Mi se ne možemo odlučiti koja nam je životinja slađa, a ti?

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.