Viktorija Novosel izdaje svoj prvi album najavljen pjesmom „Astronaut“

Vodimo vas na ekskluzivni promotivni koncert Viktorije Novosel

Viktorija Novosel izdaje svoj prvi album najavljen pjesmom „Astronaut“
Play logo

Ovih dana u izdanju Menarta izlazi album prvijenac Viktorije Novosel, „Kroz šumu“,  na kojemu se nalaze obrade 8 poznatih pjesama koje će, vjerujemo, oduševiti na prvo slušanje, dok se kao posebno iznenađenje na albumu nalazi jedna nova autorska pjesma Darka Rundeka te jedna same Viktorije!

Svojim izvedbama pjesama „Paloma Negra“ i „Gdje Dunav ljubi nebo“ rasplakala je i žiri i publiku Supertalenta, a očarala ih je ne samo vrhunskom izvedbom već svojom energijom i zaraznim, srdačnim smijehom. Viktorija je u suradnji s producentima Edijem Cukarićem i Nenadom Sinkauzom odlučila na album uključiti neke stare, gotovo zaboravljene pjesme i dati im potpuno novu dimenziju i život.

Za singl kojim najavljuje album odabrana je pjesma „Astronaut“, poznata pjesma Damira Urbana & 4.
Pjesmu  Vam donosimo putem sljedećeg Youtube linka:

Play logo
Na albumu se uz pjesme „Astronaut“, „Kad Dunav ljubi nebo“, „Odvedi me“, „U plavu zoru“, „Odakle ti, Bože, ovi drumovi“ nalaze i prekrasne sevdalinke „Žute dunje“, „Kafu mi draga ispeci“ te „Što te nema“, kojima je Viktorija specifičnom izvedbom i obradom udahnula novi život. Uz njih, kao ugodno iznenađenje, na albumu će se naći i potpuno nova autorska pjesma Darka Rundeka „Budi“, na kojoj su Darko i Viktorija ostvarili duet te Viktorijina autorska pjesma „Kroz šumu”.

Uz producenta Edija Cukerića i gitarista Nenada Sinkauza Viktoriji su oko snimanja albuma pomogli i klavijaturist Leon Brenko, tonac Ivo Lorencin te drugi glazbenici, ovisno o potrebama pojedinih obrada. Nenad Sinkauz je najzaslužniji za aranžmane.
Album se snimao u pulskom studiju Partyzan, a u Londonu ga je masterirao Streaky koji je poznat po radu s mnogim poznatim imenima svjetske glazbene scene – Hurts, Adele, Lilly Allen, Snow Patrol samo su neka od njih. Album su u genijalni, rukom crtani omot zapakirale mlade i nagrađivane dizajnerice koje djeluju pod imenom „Kuna Zlatica“.

Viktorija Novosel ovog je ljeta nastupila na festivalima Cest is d'best te varaždinskom Špancirfestu, a imala je čast nastupati i kao posebna gošća Suzanne Vega na zagrebačkom koncertu kada je otpjevala desetak pjesama te publiku još jednom oduševila svojom snažnom i emotivnom interpretacijom.

U srijedu 14. prosinca Viktorija će u Sax!-u održati promotivni koncert zatvorenog tipa, no pravi će fanovi i znatiželjnici ulaznice moći osvojiti putem različitih medija.

Posebna, svoja i drugačija, pojavila se kao pravo osvježenje na domaćoj sceni pa slobodno možemo reći da njezino vrijeme tek dolazi!

Fotograf: Vedran Metelko

Play logo
Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.