Valentinovo provedite u Filozofskom teatru uz gostovanje Eve Illouz!

Hard-core o ljubavi, intimnosti i romansi

Valentinovo provedite u Filozofskom teatru uz gostovanje Eve Illouz!

Nova gošća Filozofskog teatra Planetopijina  je autorica Eva Illouz, jedna od najznačajnijih sociologinja današnjice, koja se specijalizirala upravo za ljubav.


Subota, 13.2. 2016.  u 19:30


Eva Illouz autorica je nekoliko svjetskih uspješnica prevedenih na 15 jezika među kojima se ističe nagrađivana Zašto ljubav boli – emocionalni atlas 21.stoljeća (Planetopija, 2012.)  a povodom  njezinog prvog gostovanja u Hrvatskoj, Planetopija je objavila dvije njezine knjige u jednoj: Hard-core romansa: Pedeset nijansi sive, bestseleri i društvo te Hladna intimnost: Kako smo stvorili emocionalni kapitalizam o kojima će autorica govoriti na posebnom Filozofskom teatru posvećenom ljubavi, intimi i romanima. Godine 2009. vodeće njemačke dnevne novine Die Zeit svrstale su je među  najznačajnije mislioce 21. stoljeća - jednom od 12 osoba koji “utiru put budućnosti”.

DVIJE KNJIGE U JEDNOJ!„Ukratko: činjenica da je meki pornografski roman koji se bavi posvemašnjom opčinjenošću dvoje pojedinaca sadomazohističkim seksualnim odnosom mogao postati svjetski bestseler … upućuje na velike promjene u sustavu vrijednosti koje su se dogodile u zapadnome svijetu – netko bi mogao reći tako dramatične promjene koje možemo usporediti s otkrićem struje ili uvođenjem unutarnjih vodovodnih instalacija.“
Eva Illouz, Hard-core romansa (Planetopija, 2016.)


„Pedeset nijansi sive roman je koji je postao svjetski bestseler jer ga je internet učinio lako dostupnim, jer je rezonirao s dugom tradicijom romansirane ljubavi, jer BDSM, glavni fokus knjige, simbolički rješava mnoge zagonetke stanja u kojemu se nalazi suvremena ljubav i, konačno, jer je njegov učinak performativan, mijenjajući seksualne i ljubavne prakse istodobno dok govori o njima.“
Eva Illouz, Hard-core romansa (Planetopija, 2016.)

Eva Illouz rođena je u Fesu u Maroku, dok je veći dio svojega života provela u Francuskoj. Gostujuća je profesorica na Sveučilištima Northwestern i Princeton, École des hautes études en sciences sociale u Parizu i Wissenschaftskolleg u Berlinu. Redovita je profesorica na Hebrejskome sveučilištu u Jeruzalemu, a od 2006. godine prva je  žena predsjednica prestižne Akademije vizualnih umjetnosti i dizajna Bezalel u Jeruzalemu.


Poslije razgovora koji će s njome voditi Srećko Horvat, pridružite se okupljenima na čaši šampanjca i u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu  dočekajte Dan zaljubljenih!


Osigurajte svoje ulaznice na vrijeme na blagajni Hrvatskog narodnog kazališta! www.hnk.hr/eva-illouz/

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.